Turken kijken met open mond naar Ajacied: ‘Hoe dan???’

Foto: Turken kijken met open mond naar Ajacied: ‘Hoe dan???’

Ajax maakte gisteravond gehakt van Besiktas in de Europa League. Het werd 4-0 in de Johan Cruijff ArenA en dat had men in Turkije op voorhand niet verwacht. En dan waren er ook nog een aantal individuele Ajacieden die de Turken versteld hebben doen staan. Bertrand Traoré bijvoorbeeld.

Turken na Ajax-Besiktas over Bertrand Traoré: ‘Hoe kán dit?’

Het medium Fotomaç schrijft over de vleugelspits (en zijn teamgenoten): “Eén van de beste spelers bij Ajax, Traoré, was invaller bij Basaksehir! Ajax is een team bestaande uit een 40-jarige doelman en een jonge groep spelers, die goed vooruit en achteruit kunnen rennen.”

Hoe kon het zó misgaan met Besiktas? “We konden voorin geen druk uitoefenen, omdat er niemand was die aandrong behalve Gedson. Rashica en Rafa wachtten tot de bal in hun voeten kwam. Onana kon de ballen aan zijn voeten niet eens gebruiken.”

Volgens de bovengenoemde bron dwong Ajax dit ook af: “Ze oefenden voorin volledige druk uit en dwongen ons om fouten te maken. Zo simpel is het verhaal. Je kunt niet spelen door te stoppen… Als je succesvol wil zijn in Europa, dan wacht je niet tot de bal naar je voeten komt, maar ga je ervoor, vind je de hoeken waar je teamgenoot de bal het gemakkelijkst kan passen, beslis je naar wie je moet passen vóórdat je de bal hebt. De bal komt naar je toe, je rent veel, je speelt snel. Ajax deed het allemaal goed, Besiktas niet en dat maakte het verschil.”

Francesco Farioli

Vervolgens richt Fotomaç zich op trainer Francesco Farioli: “Kijk naar het Ajax van Farioli en denk dan aan Karagümrük (zijn voormalige werkgever, red.). Farioli probeert beide teams hetzelfde spel te laten spelen. Misschien herinnert u zich dat Karagümrük doelpunten tegen kreeg door de ballen die ze in de verdediging verloren, omdat je in onze competitie niet de wedstrijdfitheid kunt bereiken die Farioli wil.”

Snap jij de verbazing?

  • Ik wel
  • Ik niet
218+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie