Flick vertelt ‘waarheid’ na nederlaag Barcelona

FC Barcelona liep zaterdagavond tegen een pijnlijke nederlaag aan. Tegen Osasuna verloor het met 4-1. Hansi Flick nam na afloop de verantwoordelijkheid op zich.

Nederlaag Barcelona tegen Osasuna

De Duitse hoofdtrainer koos ervoor om meerdere sterkhouders op de reservebank te laten zitten. Zo stonden onder meer Raphinha en Lamine Yamal niet tussen de eerste elf spelers. Het bleek een verkeerde keuze te zijn, want Osasuna stond binnen een half uur op een 2-0 voorsprong.

Via Pau Victor kwam Barcelona na 53 minuten spelen terug in de wedstrijd, maar na een raak geschoten strafschop van Ante Budimir was de hoop van de ploeg van Flick verkeken. Door doelpunten van Abel Bretones en Lamine Yamal eindigde de wedstrijd in een 4-1 stand.

Boetekleed aangetrokken door Flick

Flick had na afloop spijt van zijn beslissing om niet met zijn sterkste basisteam te beginnen. Op de persconferentie gaf hij toe dat hij een fout had begaan. “We moeten deze nederlaag accepteren, want we waren niet goed genoeg”, zo luidde zijn conclusie, verwijzend naar zichzelf.

“Ik moet mijn spelers ook beschermen, vooral degenen die al veel minuten in de benen hebben. De waarheid is wel dat ik niet had verwacht dat we zo zouden spelen. We moeten snel vooruit kijken, want dinsdag spelen we weer in de Champions League.” Dan speelt Barcelona thuis tegen Young Boys.