Dominant FC Twente gaat met hakken over de sloot tegen NAC

FC Twente heeft het Eredivisie-duel met NAC Breda met 1-0 gewonnen. De Tukkers waren voetballend vele malen sterker dan de bezoekers uit Brabant, maar wist lang niet te scoren. Een benutte strafschop van Ricky van Wolfswinkel bleek voldoende voor de winst.

Wedstrijdverslag FC Twente – NAC

Voor de rust was Twente de ploeg die het spel maakte. NAC wachtte rustig af en verdedigde sterk en compact. Dat resulteerde in de eerste helft dan ook tot weinig kansen. In het eerste halfuur werd er door beide ploegen geen schot op doel gelost. Twente deelde desondanks wel al wat speldenprikjes uit. Zo schoot Michel Vlap over en slaagde Ricky van Wolfswinkel er na een goede actie niet in een goede voorzet af te leveren.

Twente voerde het tempo na rust een beetje op. De Tukkers speelden aanvallend en snel voetbal, met veel korte combinaties op het middenveld mét drang naar voren. Twente werd op die manier ook gevaarlijk. Sayfallah Ltaief schoot, maar zag zijn schot geblokt worden. Daarna volgde er lang geen grote kansen.

Twente kreeg een kwartier voor tijd het doelpunt dat ze verdienden op basis van het spelbeeld. Leo Greiml veroorzaakte een strafschop. Ricky van Wolfswinkel mocht de penalty nemen. De spits twijfelde niet en zette doelman Bielica op het verkeerde been, waarna hij de bal beheerst in de linkerhoek werkte: 1-0. Veel grote kansen creëerde Twente niet meer. De thuisploeg zag NAC niet echt gevaarlijk worden. De bezoekers uit Breda losten maar één schot op doel. Bij andere pogingen kwam de bal recht in de handen van Lars Unnerstall terecht.