Voorspelling Ajax – Panathinaikos: Amsterdamse zege op komst

Foto: Voorspelling Ajax – Panathinaikos: Amsterdamse zege op komst

Ajax neemt het op donderdagavond voor de tweede keer op tegen Panathinaikos. Na de 0-1 overwinning in Griekenland van afgelopen week weten de Amsterdammers wat hen te doen staat in eigen huis. Bij een overwinning of een gelijkspel is Ajax verzekerd van een plaats in de volgende voorronde van de Europa League.

Ajax favoriet tegen Panathinaikos

In de Johan Cruijff Arena is Ajax vanzelfsprekend de favoriet bij de bookmakers. De Amsterdammers hebben dit seizoen vier officiële duels gespeeld en telkens gewonnen. Vojvodina werd tweemaal verslagen, Panathinaikos werd geklopt en afgelopen weekend was Ajax ook met 1-0 te sterk voor sc Heerenveen. Hoewel de overwinningen nog niet met ruime cijfers of een overvloed aan doelpunten zijn behaald, wordt er consistent gepresteerd en dat is wat telt. Panathinaikos, dat nog niet aan de Griekse competitie is begonnen, heeft zich afgelopen week goed kunnen voorbereiden op deze ontmoeting. De winnaar van deze kwalificatieronde plaatst zich voor de play-offs van de Europa League, terwijl de verliezer naar de play-offs van de Conference League zakt.

Ajax Vs Panathinaikos: Hechte defensie

Vorig seizoen moest Ajax maar liefst 61 doelpunten incasseren in de Eredivisie. Tot nu toe staat de teller op slechts één tegendoelpunt in vier officiële duels dit seizoen. Alleen in Servië wist Vojvodina te scoren en dat doelpunt was zelfs een eigen doelpunt van Josip Šutalo. Francesco Farioli heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de defensie van Ajax te stabiliseren en dat lijkt hem goed af te gaan. Tegen Heerenveen won Ajax met 1-0 en hield de club opnieuw de nul. De Amsterdammers weten dat ze door zijn als Panathinaikos niet scoort, wat de weddenschap dat beide teams niet scoren aantrekkelijk maakt.

Beide teams scoren niet

Speler om op te letten en wedden: Steven Berghuis

Het is eigenlijk elke wedstrijd een verrassing wie er aan de aftrap verschijnt bij Ajax. Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Bertrand Traoré zijn op papier de beste aanvallers van Ajax, maar deze drie zijn nog nooit gestart onder Farioli. De Italiaan brengt hen voorzichtig en geeft hen vooral speeltijd als invallers. Een speler die zich de laatste wedstrijden in de basis heeft gespeeld is Steven Berghuis. De aanvallende middenvelder speelt de laatste duels als rechtsbuiten en presteert naar behoren. In Griekenland was hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Steven Berghuis scoort

Voorspelling Ajax – Panathinaikos

Ajax is duidelijk de favoriet voor dit duel. Het spel van de Amsterdammers lijkt per wedstrijd te verbeteren en als de ploeg deze lijn donderdagavond voortzet, lijkt een Amsterdamse overwinning opnieuw in het verschiet te liggen. Unibet biedt een odd van 1.75 voor deze uitslag.

Tip: Wil je meer informatie over deze wedstrijd tussen Ajax en Panathinaikos? Check dan onze voorbeschouwing op dit duel.

Unibet
1.75
Ajax wint

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
22+
Derksen ziet Nederlandse superster in Champions League: ‘Niet normaal!’
23:15
14+
Mbappé trefzeker voor Real Madrid in Champions League, schiettent in München
23:00
26+
Van Dijk en Gakpo bezorgen Slot en Liverpool zege op Milan
22:05
0+
‘Van Persie voor de Kerst alweer weg, dit is zijn vervanger’
22:04
29+
Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak
21:54
39+
Wereldgoal Steijn brengt Robin van Persie in grote problemen
21:17
185+
Joey Veerman: ‘Ik ben toch niet de eerste?’
21:10
117+
‘Ajacied moet salaris inleveren’
21:02
110+
Buitenland kijkt met open mond naar één man bij Juventus-PSV
20:51
84+
Luuk de Jong heeft het over ‘ballen tonen’ na harde nederlaag
20:36
72+
PSV compleet vernederd door Juventus, topspeler kop van jut
20:18
56+
Oranje-feestje in opstellingen AC Milan-Liverpool
20:11
97+
Van Basten haalt hard uit naar Bakayoko
20:09
177+
‘Juventus-PSV krijgt dramatisch staartje’
19:43
110+
Ajax maakt ‘noodtransfer’ officieel
19:32
36+
‘Nederlands voetbal gaat eraan!’
19:29
17+
‘Zien jullie liever een dooie lul voor de camera?’
19:24
243+
‘Ontslag op staande voet na Juventus-PSV’
19:16
59+
‘Eén ding verpest Juventus-PSV’
18:46
200+
PSV-talent maakt Champions League-droom waar tegen Juventus
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie