‘Krankzinnige Ihattaren-actie rond finale’

Foto: ‘Krankzinnige Ihattaren-actie rond finale’

Ajax verloor gisteravond de bekerfinale tegen PSV, daar kon ook invaller Mohamed Ihattaren niets meer aan doen. Dat de middenvelder überhaupt binnen de lijnen werd gebracht was volgens De Volkskrant ‘pure provocatie van trainer Erik ten Hag’.

Het pakte echter niet al te best uit. “Zeker na de nederlaag door hoongelach ontvangen door de winnaars, die hun honger naar succes laafden aan een spontane, extreme uitbarsting van vreugde”, schrijft de krant, dat verder de wedstrijd analyseert: “Ajax is over de hele linie het misschien wat betere elftal, ervarener, met iets meer kwaliteit en vastigheid in het spel. Maar PSV gaf nooit op, heeft meer aanvallende snelheid in de ploeg en bleef zeker in de slotfase gevaarlijk. PSV is een vreemd, soms zelfs raar en in elk geval wisselvallig elftal, dat soms diep valt en meestal weer opstaat, dat fantastisch kan pieken en dramatisch kan falen.”

Zelf zei Ten Hag over de stelling dat het inbrengen van Ihattaren ‘pure provocatie’ was: “Ben jij gek? Dat is om de wedstrijd te winnen. Het idee was om de wedstrijd te winnen. Anders had ik hem er ook niet bij genomen. Antony is weg, Zakaria Labyad is weg. We hebben geen alternatief op de rechterkant. En je weet dat Mo, en dat hebben we ook op de training gezien en bij Jong Ajax, met één moment iets weergaloos kan doen. Hij kan uit het niets wat creëren en beslissend zijn.”

‘Arrogantie’

Maar Pierre van Hooijdonk was in NOS Studio Voetbal bikkelhard over de misstap van de coach. “Ihattaren in laten vallen, dan ben je met je hoofd wel bij Manchester United. Als het nou verlenging was geworden? Dan had je Brobbey op het veld staan, die heeft volgens mij nog niet één keer negentig minuten gespeeld dit seizoen. En dan heb je Ihattaren op het veld staan. Hij kwam bij Ajax binnen als een angstig hert, nu heeft hij een bepaalde arrogantie over zich heen gekregen.”

“Zijn laatste goede daad was het toespreken van de slachtoffers in de Overmars-zaak. Daarna heeft hij onhandig gereageerd op de Promes-zaak, op de Servische vertaler in het interview met Tadic…” De heren aan tafel hadden het idee dat de komst van Ihattaren PSV ‘juist alleen maar extra motiveerde en tergde’. Ook op de sociale media heerste onbegrip over het laten invallen van de oud-PSV’er.

Scoort Ihattaren tegen NEC? De odd is 2.40!

Ten Hag had Ihattaren niet in moeten brengen

  • Eens
  • Oneens
416+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie