TRANSFERUURTJE: Leegloop bij PSV, Ajax wil Duitser

Foto: TRANSFERUURTJE: Leegloop bij PSV, Ajax wil Duitser

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV won zondag de KNVB-beker door Ajax met 2-1 te verslaan. De doelpunten van de Eindhovenaren kwamen op naam van Erick Gutiérrez en Cody Gakpo, maar de echter uitblinker aan de kant van PSV was Ibrahim Sangaré. Ook aan tafel bij Studio Voetbal werd de middenvelder door de analisten de hemel in geprezen. Affelay ziet echter dat Sangaré enorme stappen heef gemaakt in zijn ontwikkeling en denkt dat PSV de middenvelder gaat kwijt raken. “Deze jongen is drie klassen beter geworden. Voor hem gaan er nu heel veel markten open, of het nu in Engeland of in Spanje is.”

En ook Cody Gakpo is erg gewild. De aanvaller wilde verder niet ingaan op zijn eigen toekomst bij PSV en wilde niet bevestigen of hij komend seizoen nog in Eindhoven speelt. “Dat weten we niet, wie weet.” Gakpo staat in de nadrukkelijke belangstelling van een aantal buitenlande topclubs, waarbij Arsenal de belangrijkste papieren lijkt te hebben.

Ajax kan een streep zetten door Peter Bosz als nieuwe hoofdtrainer. Olympique Lyon is niet voornemens om de oefenmeester na dit seizoen uit te zwaaien. Ajax werd de afgelopen weken nadrukkelijk gelinkt aan een hereniging met Bosz. Erik ten Hag vertrekt vrijwel zeker naar Manchester United, waardoor er in Amsterdam een vacature ontstaat. De Lyon-trainer lijkt deze positie dus niet opnieuw in te nemen.

Ondertussen zoekt Ajax wel naar potentiële aanwinsten voor bínnen de lijnen. Zo zou Muhammed Damar op het verlanglijstje zijn verschenen. De bron ervan is Nexus Sport. Damar is een achttienjarige middenvelder van Eintracht Frankfurt en tevens Duits jeugdinternational. Hij zou overigens nog veel meer ijzers in het vuur hebben dan enkel Ajax, mocht hij besluiten te willen vertrekken uit Frankfurt. Omdat het contract van de belofte na volgend seizoen afloopt zal Frankfurt hem misschien wel willen verkopen, mits er niet verlengd wordt. Ook SL Benfica zou Damar in de gaten houden.

Buitenland:

Bayern München gaat zich deze zomer niet mengen in de strijd om Erling Braut Haaland. De Duitse topclub is sceptisch over de haalbaarheid van de 21-jarige goalmachine van Borussia Dortmund. “We zouden ons werk niet goed doen als we niet bezig zouden zijn met een jonge spits”, bevestigde Oliver Kahn namens de Bayern-leiding op de Duitse televisie. “Haaland is een uitstekende spits en een zeer interessante speler voor de toekomst. De transfersom en zijn salaris zijn echter heel, heel ver verwijderd van wat we in gedachten hebben.”

Ousmane Dembélé is niet van plan om zomaar ‘ja’ te zeggen tegen FC Barcelona. De Fransman wil alsnog verlengen in Camp Nou, maar daar staat een tegenprestatie tegenover. Verschillende clubs houden de aanvaller in de gaten voor volgend seizoen. Daartoe behoren topclubs als Paris Saint-Germain, Chelsea, Liverpool, maar ook het het ambitieuze Newcastle United.

Scoort Dembélé tegen Cádiz? De odd is 2.50!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Arsenal zou een goede club zijn voor Gakpo

  • Eens
  • Oneens
274+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie