Spakenburg-Kozakken Boys escaleert, zware knokpartijen

Foto: Spakenburg-Kozakken Boys escaleert, zware knokpartijen

Ook in de Tweede Divisie vinden er wel eens wedstrijden plaats die ontaarden in zware knokpartijen. Zo ging het afgelopen weekend helemaal mis rondom de clash tussen Spakenburg en Kozakken Boys.

“Na het laatste fluitsignaal werd het buiten sportpark De Westmaat onrustig”, doet BuSpa, een nieuwsplatform vanuit Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk, verslag. “Er was een band van een (supporters)bus van Kozakken Boys lek gestoken. Dit zou naar verluidt gedaan zijn door de Harde Kern Spakenburg (HKS). Er ontstond een grimmige sfeer en het duurde lang voordat de supporters van Kozakken Boys onder politiebegeleiding naar Werkendam vertrokken. Het was opmerkelijk dat er op het moment van het uitbreken van de ongeregeldheden geen politie aanwezig was.”

Op beelden is te zien hoe enkele jongeheren, gedreven in een hoekje, een flink aantal tikken te verwerken krijgen. Een man met een kindje in zijn arm probeert nog als vredestichter op te treden.

HKS

De zogenoemde harde kern van Spakenburg kwam dit seizoen al vaker in opspraak, bijvoorbeeld toen er een plastic tas vol geïmproviseerde slagwapens bij hen aangetroffen werd. Meerdere keren vonden vechtpartijen en vernielingen door hen plaats. Toch blijft het clubbestuur benadrukken: “Als er al een harde kern is, dan bestaat die uit de onderhoudsploeg, het mediateam, het barpersoneel, de trainers, leiders, sponsorcommissie, stewards, technische commissie en de supportersvereniging De Stormvogel.”

TIP: Nieuwe klanten ontvangen tot €250 bonus bij Circus, klik hier!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door BuSpa (@buspa033)

Dit soort wedstrijden dan maar gelijk een aantal jaar zonder publiek spelen

  • Eens
  • Dat niet
262+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie