“Ik was laatst bij PSV-RKC, daar zat bioscooppubliek”

Foto: “Ik was laatst bij PSV-RKC, daar zat bioscooppubliek”

Jurgen Streppel werkte in het verleden bij Willem II, dat in de resterende speelrondes moet knokken voor lijfsbehoud in de Eredivisie. De Tilburgers staan pas op 23 punten na 29 duels.

“Er rest nog een moeilijk programma, ga maar eens een wedstrijd winnen in de situatie waarin je nu zit”, vertelt Streppel aan Voetbal International. “Dat is moeilijk zat, maar dat hebben de andere degradatiekandidaten ook. Het grote voordeel van Willem II is het publiek, dat meen ik echt. Dat stadion kolkt, ik heb het als trainer en als tegenstander mogen ervaren. Dat is een factor.”

Bioscooppubliek

“Het geeft echt een gevoel dat je niet kunt verliezen, zeker in alles-of-niets-wedstrijden. Dat speelde onder Petro ook een rol. Ik was laatst bij PSV-RKC, daar zat bioscooppubliek. Dat zie je in Tilburg niet, van de eerste tot en met de laatste minuut staan de fans erachter. Dat gaat echt nog meespelen in de thuiswedstrijden. Kijk naar Go Ahead Eagles, het is ook de reden dat dát team staat waar het staat.”

Streppel, zelf tegenwoordig coach bij Roda JC, besluit: “Uiteindelijk zal de ploeg die het beste de druk en de spanning kan managen het redden. Waarom zou dat Willem II niet kunnen zijn? Het zal lastig worden, maar als je in staat bent de druk buiten de deur te houden, dan kan het. Iedere week wordt er een andere ploeg dood verklaard en begraven. Dat gebeurde bij PEC en die winnen dan van AZ, dat gebeurde bij Fortuna, maar die halen dan een punt tegen Utrecht. Willem II thuis tegen AZ, dat moet het voorbeeld zijn voor ze.”

TIP: Bijna viermaal je inleg als Willem II van Vitesse wint! Nieuwe gebruikers krijgen gelijk tot 250 eu bonus.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Willem II zich handhaven?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie