‘Ik zie Eriksen heel graag terugkeren bij Ajax’

Foto: ‘Ik zie Eriksen heel graag terugkeren bij Ajax’

Christian Eriksen maakt de laatste weken het mooie weer bij Brentford, met goals en assists. De vraag is echter of hij volgend seizoen ook nog bij The Bees speelt, want zijn contract loopt af en is nog niet verlengd. Er zou veel interesse zijn.

Eriksen gaf zelf al aan eerst te zullen spreken met zijn huidige werkgever. “Ik zou hem graag bij Ajax willen zien”, erkent landgenoot en oud-Ajacied Lasse Schöne, in gesprek met Ajax Showtime. “Ik heb hem erover gesproken, maar hij is een ervaren jongen. Hij houdt zich op de vlakte. Toen was het niet aan de orde. Maar ik zeg wel tegen hem: speel nog even je laatste vijf jaar bij Ajax, joh! Maar hij laat zich niet gek maken.”

Reünie in de zomer?

Schöne vindt het lastig in te schatten of Eriksen zelf terug wil. “Ik weet het niet, maar ik zie hem persoonlijk wel graag terugkeren bij Ajax. Op persoonlijk vlak, maar ook als liefhebber. Hij houdt wel van Nederland, al is hij niet zo vernederlandst als ik. Hij houdt ook van Amsterdam en spreekt veel jongens met wie hij er gevoetbald heeft. Hij trainde bovendien niet voor niets bij Ajax en revalideert hier vaak. Zijn fysio woont hier. Ik heb hem nog niet zo ver kunnen krijgen, maar ik zal hem nog een sms’je sturen.”

Hoewel de ‘nummer 10-positie’ goed bezet is bij Ajax, ziet Schöne andere posities voor Eriksen. “Hij heeft een enorm loopvermogen. Hij kan makkelijk van zestien naar zestien lopen.” Hoe dan ook geniet Schöne van de prestaties van Eriksen in Londen. “Hij doet het zo goed daar en als er een top vijf of zes club uit Engeland komt, met zijn gezin daar weer… Ik denk dat hij daar ook heel prettig heeft gewoond.”

TIP: 4.40x je inleg als Eriksen met Brentford wint van zijn oude liefde Tottenham! Scoor gelijk 250 euro bonus als nieuwe klant

Zie jij Eriksen wel terugkeren bij Ajax?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie