Timber reageert: met Ten Hag mee naar Manchester?

Foto: Timber reageert: met Ten Hag mee naar Manchester?

Erik ten Hag tekende eerder deze week definitief een contract bij Manchester United; na dit seizoen is de Tukker weg. Tot teleurstelling bij Jurriën Timber. De verdediger is lyrisch over zijn afscheid nemende oefenmeester.

“Hij heeft het verdiend. Voor mij persoonlijk is Ten Hag heel belangrijk geweest. Onder hem ben ik de voetballer geworden, de man eigenlijk, die ik nu ben. De trainer heeft veel met me gesproken. Hij is heel kritisch geweest, op een goede, opbouwende manier. Dat zal ik niet snel vergeten”, vertelt de Ajacied in Het Parool.

De geruchten dat hijzelf overigens méé verhuist naar Manchester weerklinken steeds luider. Daarover zegt Timber nu: “Ik zit goed bij Ajax. Ik kan nog veel leren, zeker als we op het niveau van de Champions League blijven spelen.”

Vormdip

Verder komen ook de teleurstellende resultaten en het zwakke spel van de afgelopen weken ter sprake. “Vóór de winterstop waren het de resultaten die schommelden: van heel ruime overwinningen tot een paar onnodige gelijkspelen en nederlagen. Na de winterstop is vooral het spel wisselvallig. Een helft goed, een helft matig. Periodes van verval. Het is heel moeilijk daar de vinger op te leggen.”

Dieptepunt voor Timber zelf was zijn rol bij de goal van Dawin Nunez, die betekende dat SL Benfica doorging in de Champions League. “In de eerste helft deed zich eenzelfde moment voor en toen sprong ik ertussen. Nu niet, en daar baal ik van. Ik moet die spits onschadelijk maken. De les is dat je in de duels de tegenstander altijd een stap voor moet zijn. (…) Je krijgt soms een knal voor je kop, maar de volgende wedstrijd is altijd belangrijker dan de laatste.”

TIP: Scoort Timber tegen NEC? Win 7.70 keer je inleg via Circus!

Speelt Timber volgend jaar nog bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
392+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie