TRANSFERUURTJE: Ajax wil superduo, casht zelf 65 miljoen

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax wil superduo, casht zelf 65 miljoen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Bryan Linssen heeft zich in de loop der jaren ontwikkelt tot een echte Eredivisie-blikvanger, maar mogelijk laat hij de competitie na dit seizoen achter zich voor een buitenlandse move. Volgens het Algemeen Dagblad lonkt Japan voor de Limburger. Linssen ligt nog tot medio 2023 vast bij Feyenoord, maar een nog onbekende club uit het hoogste niveau van Japan zou al aangegeven hebben bereid te zijn die verbintenis af te kopen met een transfersom.

Steven Bergwijn had in de winterse transferperiode naar Ajax moeten komen. De transfer van de aanvaller van Tottenham Hotspur ketste tot ongenoegen van Ajax-trainer Erik ten Hag af, waardoor het laten gaan van David Neres achteraf gezien een enorme fout bleek. Komende zomer wil Ajax opnieuw een poging halen om de vleugelspeler te halen. Voor de linksbackpositie wordt gekeken in Alkmaar naar Owen Wijndal.

Fortuna Sittard sloeg gisteren een belangrijke slag in de strijd om handhaving door met 1-0 te winnen van Go Ahead Eagles. Het is echter nog maar de vraag of Sjors Ultee volgend seizoen, of het nou in de Eredivisie is of in de Keuken Kampioen Divisie, nog in de dug-out plaatsneemt bij de Limburgers. Volgens Voetbal International is Ultee namelijk hoog op het verlanglijstje van Heracles Almelo geplaatst. De Tukkers zoeken naar een opvolger van Frank Wormuth, die op zijn beurt komende zomer naar FC Groningen vertrekt.


Buitenland:

Mauricio Pochettino leidde Paris Saint-Germain zaterdagavond naar de tiende landstitel, maar toch zal zijn enthousiasme snel verstommen. Na het mislopen van de job bij Manchester United lijkt zijn werkgever hem te ontslaan. Volgens Le Parisien is de titel vanwege de Champions League-blamage niet meer voldoende voor Pochettino. De relatie was nooit optimaal en zal deze zomer worden verbroken.

Nu bekend is dat Erik ten Hag volgend seizoen trainer van Manchester United is, worden verschillende spelers van Ajax met een transfer naar Old Trafford in verband gebracht. Antony is één van de meest genoemde kandidaten voor een overgang naar de Premier League. Ten Hag zou Antony dus graag meenemen naar Old Trafford. Of beter gezegd: méér dan graag. De trainer krijgt naar verluidt een transferbudget van 250 miljoen euro om versterkingen van te halen en zou 65 miljoen euro hebben gereserveerd voor de transfer van Antony.

TIP: Pak bij Circus 30x je inzet als Ajax van PEC Zwolle verliest! Vergeet ook je €250 welkomstbonus niet! 

Wijndal speelt volgend jaar bij Ajax

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
721+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie