TRANSFERUURTJE: Topdrukte bij Ajax, Feyenoord én PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Topdrukte bij Ajax, Feyenoord én PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV rekent erop dat het komende zomer een aantal sterkhouders kwijt gaat raken. Zo lijkt men in Eindhoven rekening te houden met een vertrek van aanvaller Cody Gakpo en middenvelder Ibrahim Sangaré. Beide spelers genieten vooral interesse vanuit de Premier League en moeten de Eindhovenaren minstens zeventig miljoen euro opleveren volgens het Eindhovens DagbladDaarnaast kunnen Philipp Max, Érick Gutiérrez en Mario Götze bij een goed bod ook vertrekken uit Eindhoven.

Datzelfde PSV zou zijn vizier hebben gericht op Loïs Openda als nieuwe spits. De aanvaller staat nog onder contract bij Club Brugge, maar wil nog niet verder in gaan op zijn toekomst. “Ik wil boven alles met succes afzwaaien bij Vitesse. Daarna volgt een nieuw hoofdstuk in mijn carrière.” De Gelderlander weet te melden dat Openda belangstelling geniet vanuit PSV. Bij de Eindhovenaren zal men komend seizoen op zoek moeten naar aanvallende versterking gezien de kans groot is dat Eran Zahavi en Carlos Vinícius PSV gaan verlaten.


Erik ten Hag lijkt vastberaden om één of meerdere spelers van Ajax mee te nemen naar Manchester United. Volgens Ekrem Konur heeft de oefenmeester een nieuwe naam omcirkeld voor volgend seizoen. De afgelopen maanden zijn verschillende Ajax-spelers gelinkt aan Manchester United. Met name Jurriën Timber en Antony werden gezien als opties voor volgend seizoen, maar volgens Konur is ook Lisandro Martínez een serieuze kandidaat. Op advies van Ten Hag zou hij op de shortlist zijn gezet voor volgend seizoen.

Feyenoord hoopt komende zomer Cyriel Dessers definitief over te kunnen nemen van RC Genk meldt De Telegraaf. De Rotterdammers moeten vier miljoen euro neertellen om de spits definitief naar De Kuip te halen. Volgens De Telegraaf wil Feyenoord zonder hulp van supporters, die een crowdfunding zijn begonnen, Dessers zien in te lijven en de koopoptie lichten in het huurcontract.

Buitenland:

De Spaanse media staan vandaag bol van een pikant gerucht rondom Frenkie de Jong. Zijn club FC Barcelona zou namelijk een akkoord hebben bereikt met Valencia CF voor de transfer van diens sterspeler Carlos Soler. AS kopt zelfs: ‘Hola Soler, adiós De Jong’. De Jong wordt al langer genoemd als slachtoffer van de wensen van Xavi Hernández, die een middenveld met Pedri, Gavi en Nico (of aanwinst Soler) zou willen bouwen. De Jong wordt zelf gelinkt aan met name Manchester United en Bayern München.

Manchester City wil binnen afzienbare tijd een enorme dubbelslag slaan. De Engelse grootmacht hoopt zowel manager Pep Guardiola als spits Erling Braut Haaland aan zich te binden. Volgens The Sun is het contract van Pep Guardiola prioriteit nummer één. De Spaanse succestrainer ligt nog tot medio 2023 vast in Manchester, maar de clubleiding wil deze verbintenis openbreken tot medio 2025. City hoopt de komst van Haaland daarmee te bespoedigen.

TIP: Wint Manchester City bij Real Madrid? De odd is 2.10!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Speelt Martinez volgend jaar nog bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie