Antwerp ‘juicht Ajax-vervolgstappen toe’

Foto: Antwerp ‘juicht Ajax-vervolgstappen toe’

Onderzoek heeft deze week inderdaad aangetoond dat Marc Overmars zich bij Ajax schuldig maakte aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens De Telegraaf werd vastgesteld dat de vertrokken directeur ‘onplezierige berichten’ heeft gestuurd naar meerdere vrouwelijke collega’s.

Verder werd er geconstateerd dat er een grote cultuuromslag moest komen op de Ajax-werkvloer, al staat dat speerpunt an sich nog los van het gedrag van Overmars. Vanuit België, bij Overmars’ nieuwe club Royal Antwerp, heeft men vandaag laten weten dat het ‘het verbeteren van de werkomgeving bij Ajax toejuicht’.

“Zoals eerder bericht, hanteert Antwerp al jaren een duidelijke code of conduct en past onze club een nultolerantie toe op vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer”, zo wordt het statement geopend. “Het is onze opdracht de garantie op een positieve en veilige werkomgeving aan elke medewerker te bieden en erover te waken dat iedereen wangedrag intern of extern kan melden. In onze club is er geen plaats voor ongepaste opmerkingen of gedrag, van welke aard ook. Dat was in het verleden al zo en zal in de toekomst ook zo blijven.”

Gedragscodes aangescherpt

Eerder meldde Antwerp nog dat de gedragscodes aangescherpt zouden gaan worden bij de club. “Elke speler en medewerker kan vanaf heden terecht bij een onafhankelijk vertrouwenspersoon binnen de organisatie. Samen met onze externe preventiedienst zal dit principe uitgebreid worden, waardoor elke speler en medewerker elke vorm van inbreuk tegen onze waarden – en dus ook grensoverschrijdend gedrag – kan melden in een veilige omgeving.”

TIP: 3.30x je inleg als Antwerp komende week van Anderlecht wint! En vergeet de 250eu startbonus niet

Antwerp had Overmars niet zo snel al moeten aanstellen

  • Eens
  • Oneens
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie