‘Xavi speelt geniepig spelletje met Frenkie de Jong’

Foto: ‘Xavi speelt geniepig spelletje met Frenkie de Jong’

Frenkie de Jong kent een bijzonder wisselvallig seizoen bij FC Barcelona. Zo nu en dan moet hij zelfs op de bank plaatsnemen, al is dat zeker ook onderdeel van een psychologisch spelletje, en testjes, door coach Xavi Hernández. Dat legt oud-trainer en analist Aad de Mos uit in de podcast  Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com.

“Xavi is bezig met hem, om hem verder te ontwikkelen. Xavi wil dat Frenkie constant ‘aan staat’, dat hij ook constant levert en op een andere manier gaat spelen. Hij gebruikt de psychologie van Cruijff, daar heeft Xavi veel van opgestoken. Een keertje op de bank zetten, een keertje wisselen om hem bewust te maken van het feit dat hij meer moet leveren en dat hij dat ook kán.”

“Xavi dwingt Frenkie tot nadenken over het spel, dat is voor hem nieuw”, vervolgt De Mos. “Hij wordt geadoreerd bij Ajax, hij wordt geadoreerd door de Nederlandse pers en hij is ook één van de favorieten van Xavi, maar hij wil hem simpelweg dwingen tot meer constante prestaties. In alle wedstrijden die er zijn.”

‘Ontslag Koeman was puur politiek’

“Dat is goed voor zijn ontwikkeling en daar gaat hij ook goed mee om. Zondag tegen Mallorca vond ik Frenkie al veel beter spelen”, vervolgt De Mos, die verder de vraag krijgt of Ronald Koeman het net zo goed had kunnen doen als Xavi, als hij niet was ontslagen door de club? “Het is politiek. Ik zie wel dingen die beter gaan onder Xavi, maar Xavi heeft er betere spelers bij gekregen. Hij heeft ook fases gehad dat hij er twee, drie achter elkaar verloor.”

“Hij moet aanpoten om die tweede plaats veilig te stellen. Maar uiteindelijk heeft het allemaal te maken met politiek. Ik heb het zelf meegemaakt bij Sporting Gijon, je word aangesteld door de voorzitter, maar als die vertrekt neemt de volgende zijn eigen trainer mee”, weet De Mos tot slot.

TIP: Scoort Frenkie de Jong tegen Betis? De odd is 6.15!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Xavi pakt het goed aan met Frenkie zo

  • Eens
  • Oneens
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie