Oud-spits van Ajax, Feyenoord en Oranje overleden

Foto: Oud-spits van Ajax, Feyenoord en Oranje overleden

Vanochtend is het droevige nieuws naar buiten gekomen dat voormalig Ajax-, Feyenoord en Nederlands elftal-speler Henk Groot op 84-jarige leeftijd zijn laatste adem heeft uitgeblazen

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag over hem: “De in Zaandijk geboren Groot begon zijn voetbalcarrière bij Stormvogels en werd in 1959 opgepikt door Ajax, waar hij direct een vaste waarde werd. Na 124 wedstrijden met 116 goals in de Amsterdamse hoofdmacht, maakte de spits de pikante overstap naar Feyenoord.” Twee seizoenen later verliet hij Rotterdam al weer voor een terugkeer in Amsterdam.

“In de hoofdstad werd hij een onderdeel van het elftal waarin vedettes als Johan Cruijff, Wim Suurbier en Barry Hulshoff in opkomst waren. Groot verhuisde een linie naar achteren, naar het middenveld.” In totaal scoorde Groot in 39 interlands twaalf doelpunten voor Oranje. In 1969 werd zijn carrière abrupt beëindigd door een doodschop van een Poolse tegenstander, die hem een zware knieblessure opleverde.

“Groot koos niet voor een loopbaan als trainer in de voetballerij. In 1970 werd hij namens de partij Gemeentebelangen verkozen in de gemeenteraad van Zaandijk”, aldus het AD tot slot. Groot is 84 jaar geworden.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie