Statement GAE na ‘verschrikkelijk’ spandoek over pedofilie

Foto: Statement GAE na ‘verschrikkelijk’ spandoek over pedofilie

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag met afschuw gereageerd op spandoeken die vannacht bij het kantoorgebouw van de club op zijn gehangen. Vooral algemeen directeur Jan Willem van Dop en hoofd jeugdopleidingen Eric Whittie kregen er stevig van langs en werden onder meer ‘huichelaars’ genoemd.

“Go Ahead Eagles is zeer ontstemd over de teksten op spandoeken, die vannacht op het kantoorgebouw van de club zijn bevestigd. Hierop worden clubmensen uitgemaakt voor de meest verschrikkelijke dingen”, reageert de Eredivisionist. “Naar verwachting ligt de aanleiding van deze intimidatie bij een aantal stadionverboden dat deze week door de KNVB is uitgevaardigd.”

“Go Ahead Eagles is geenszins van plan deze vorm van intimidatie te tolereren”, reageren Paul Bosvelt, Jan Willem van Dop en Alex Kroes namens het clubbestuur. “De club staat in nauw contact met de politie, die deze zaak inmiddels in onderzoek heeft.”

‘NSB’er en leugenaar’

Van Dop werd naast huichelaar ook nog ‘NSB’er en leugenaar’ genoemd op het doek. Het is een reactie op het uitdelen van zeker vijftig stadionverboden naar aanleiding van video’s waarop GAE-fans in Someren knokten met fans van Fortuna Sittard, eerder deze maand.

‘Pedofilie’

De Stentor besluit: “Het hoofd jeugdopleidingen van de Deventer club Eric Whittie wordt op de spandoeken ook ernstig onder vuur genomen. Hij wordt beticht van pedofilie. ‘Je hoort hier niet thuis’ schreeuwt het spandoek. Whittie heeft de pijnlijke teksten onder ogen gehad, is aangeslagen, maar weigert weg te lopen voor de aantijgingen. Whittie is vanavond gewoon in het stadion voor het thuisduel met Feyenoord. GA Eagles heeft inmiddels wel een idee in welke hoek gezocht moet worden naar de verantwoordelijken voor de lasterlijke teksten.”

TIP: Bijna zesmaal je inleg als GAE vanavond wint van Feyenoord!

De drie spandoeken werden ook opgehangen bij de kantoren van Larenstein naast De Adelaarshorst

Foto: Instagram-pagina Hooligans From Holland.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie