‘Als Kuyt ADO-resultaten net zo straktrekt als zijn gezicht..’

Foto: ‘Als Kuyt ADO-resultaten net zo straktrekt als zijn gezicht..’

Aad de Mos treurt nog altijd na van de misgelopen promotie door ‘zijn’ ADO Den Haag, maar werpt ook alvast een blik op de toekomst. Bij de aanstelling van Dirk Kuyt als volgende trainer heeft hij zo zijn twijfels.

“Dat moeten we afwachten. Hij heeft weinig ervaring.. De nieuwe eigenaren zijn jongens die toch wel aan ‘name-dropping’ doen (voor ‘naam’ in plaats van kwaliteit gaan, red.). Hij is in Amerika bekend als oud-speler van Liverpool natuurlijk. De club is daar heel groot met veel fans. Dus het is afwachten, maar we moeten hem een eerlijke kans geven, vind ik.”

ADO coachen is echter geen makkie, zo weet hij nog vanuit zijn periode bij de club van 2012 tot en met 2013. “Misschien zelfs wel de moeilijkste club van Nederland. Het verwachtingspatroon is altijd heel hoog; typisch Haags. Als we een buitenlandse jongen halen, dan zeggen we: waarom geen Nederlandse jongen? Als we een jonge trainer van de club hebben, dan zeggen we: moeten we geen grote naam hebben? Als je nu op sociale media kijkt, dan weet je niet wat je ziet in het negativisme voor Kuyt. En als hij drie keer wint, dan wordt hij op de schouders genomen en is hij de held.”

‘Ongelooflijk, wat zich bij ADO heeft afgespeeld’

“Ik denk dat hij ervan was uitgegaan dat ADO zou promoveren naar de Eredivisie. Daar zaten zij tien minuten van af, dus dat is een trauma voor de komende vijf jaar. Echt ongelofelijk. Ik heb dat in 70 jaar nog nooit gezien als toeschouwer, speler óf trainer. Het is echt ongelofelijk wat zich heeft afgespeeld in Den Haag. We zijn weer terug bij af. Maar als Kuyt de resultaten van ADO net zo strak trekt als zijn gezicht, dan moet het goed komen”, lacht De Mos tot slot, in gesprek met Veronica Ochtendshow: Ook Goedemorgen.

TIP: Verdien 1.72 keer je inleg als Polen vanavond van Wales wint!


Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De 22e aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Kuyt is een goede voor ADO

  • Eens
  • Oneens
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie