Lof voor Oranje-uitblinker: “Klasse straalt er nu vanaf”

Foto: Lof voor Oranje-uitblinker: “Klasse straalt er nu vanaf”

Het Nederlands elftal kende afgelopen vrijdag bar weinig moeite met een zwak België: 1-4. Op rapport deelt oud-international Arnold Mühren maar liefst vijf keer een 8 uit: aan Daley Blind, Frenkie de Jong, Steven Berghuis, Memphis Depay en Steven Bergwin.

“Memphis scoort twee keer, maakt het verschil en creëert uitstekende kansen voor zichzelf”, analyseert Mühren in De Telegraaf. “Tegelijkertijd zie ik hem soms ballen verliezen, waarvan ik denk: hoe is het mogelijk? Zowel op goede als slechte momenten is hij onvoorspelbaar. Maar laat Memphis altijd staan. Dit zit nu eenmaal een beetje in zijn spel.”

“Uiteindelijk kan hij bijna elke wedstrijd met een of twee acties het verschil maken voor je elftal. Hij ziet de ruimtes en hoopt af en toe dat middenvelders hem eerder aanspelen. Ik denkt dat het voor hem fijn is dat hij fris is bij Oranje na minder speeltijd bij Barcelona.”

Bergwijn

En over de aanvalspartner van Memphis in Oranje, Steven Bergwijn: “De klasse straalt er nu vanaf. Steven denkt: verdorie, ik speel niet bij Tottenham, maar ik zal eens even laten zien dat ik een topspeler ben. Zijn situatie bij Spurs heeft natuurlijk ook te maken met de aanwezigheid van andere kanonnen, zoals Harry Kane.”

“Ook voor hem lijkt het een voordeel dat hij zo gretig en fris is nu, waar anderen kapot zitten aan het eind van het seizoen. Want de Belgen wekten niet de indruk dat ze er keihard voor gingen en hadden geen enorme drive. Kevin De Bruyne had al gezegd dat deze wedstrijden voor hem niet meer hoefden. Dat moeten we wel meenemen bij de totale blik op Oranje. Neemt niet weg dat Steven een mooi koppel vormt met Depay.” Bergwijn kan deze zomer vertrekken naar Ajax.

TIP: Spelen Wales en Nederland gelijk? Verviervoudig hier je inzet! 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Bergwijn was de beste van allemaal tegen Belgie

  • Eens
  • Oneens
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie