‘Interessant hoe Ten Hag onderbewustzijn creëert bij spelers’

Foto: ‘Interessant hoe Ten Hag onderbewustzijn creëert bij spelers’

Bij zijn aanstelling als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen heerste nogal wat scepticisme, maar Mark Parsons is vastberaden om de Nederlandse dames aan nieuwe successen te helpen. Zo ging hij in 2018 al eens een maandje in de leer bij Erik ten Hag, bij Ajax.

Parsons ‘wilde leren van een succesvolle trainer’. “Dat hoefde niet per se een coach met een volle prijzenkast te zijn, maar vooral iemand die zijn ideeën succesvol kan overbrengen op spelers. Zo kwam ik bij Erik uit. Ik vond het vooral interessant om te zien hoe hij een onderbewustzijn creëert bij spelers. In plaats van te schreeuwen dat moet worden afgejaagd bij balverlies, richt hij oefeningen zo in dat druk zetten een automatisme wordt. Dat doe ik zelf nu ook”, vertelt de Brit aan De Telegraaf.

Van Gaal

Verder stak Parsons ook veel op van Louis van Gaal, en dan met name van diens ‘totale mens-principe’. Bij Parsons is het people first, people second and people third; daarna komt pas het voetbal. “De intentie is hetzelfde, denk ik.” In april sprak hij voor het eerst met Van Gaal; kort, maar krachtig.

“Ik vertelde Louis dat ik grote schoenen te vullen heb, omdat Nederlandse trainers een hoge standaard hebben neergezet. Hij vertelde dat ik gelijk had en wenste me succes. Hij vond het slim van me dat ik was ingestapt bij de Leeuwinnen, gezien de kwaliteiten binnen de spelersgroep. Ook zei hij dat ik hier was met een reden. Het maakte me trots. Hij liet me ten feet tall voelen. Louis spreekt sowieso met overtuiging. Hij is een soort voetbalprofessor. Zijn team gaat succesvol zijn, dat weet ik zeker. Dat voel ik gewoon”, aldus Parsons tot slot.

TIP: Wint Oranje van Wales? Win 1,56 keer je inleg bij Circus!

Heb jij vertrouwen in Parsons?

  • Ja
  • Nee..
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie