‘Gevoel dat ik had na duels met Tadic was onbeschrijflijk’

Foto: ‘Gevoel dat ik had na duels met Tadic was onbeschrijflijk’

Mauro Junior is dit seizoen ongetwijfeld dé sensatie van PSV geweest. De van origine aanvallende middenvelder brak door als vleugelverdediger en was in de wedstrijden tegen Ajax telkens Dusan Tadic compleet de baas, zo ook in de TOTO KNVB Bekerfinale (1-2 zege).

“Het gevoel dat ik had na duels met Tadic was onbeschrijflijk. Ik dacht alleen maar: i did it, i did it, i did it”, blikt Mauro terug met Voetbal International. In een video van PSV TV zei Mauro al gekscherend dat Tadic ‘nog in zijn broekzak zat’. “Ach ja, dat doe je op dat moment. Tadic kon in die bekerfinale gewoon niet veel uitrichten, maar ik heb wel veel respect voor hem.”

Nieuwe rol

“In 2018 werd ik kampioen met de club, maar die bekerfinale was zo anders. De sfeer in de Kuip en dan terugkomen van een 0-1 achterstand. Echt een van de mooiste momenten in mijn leven.” Verder dankt hij degene die hem een nieuwe positie in het elftal schonk: Roger Schmidt. “Hij zette me aan het begin van de voorbereiding linksback toen Philipp Max er nog niet was. Dat is blijkbaar toch ergens in zijn hoofd blijven zitten.”

“Schmidt zei in het begin van afgelopen seizoen tegen mij: op het middenveld en in de aanval is er veel concurrentie Mauro. Maar ik zie dat jij de kwaliteiten hebt om een hele goede back te worden. Sta je er voor open om daar op te trainen en je daarin te ontwikkelen? Dat deed ik, want ik wilde een nieuwe kans om mezelf te laten zien. Ik wil me doorontwikkelen als links- of rechtsback. Mijn hoofd en hart willen nu hetzelfde. Dat komt mede door het voetbal wat we onder Schmidt gespeeld hebben. Ik ben een back maar ben ook heel belangrijk in het aanvallen.”

TIP: 1.39x je inleg als Palmeiras van Botafogo wint deze week, in de Braziliaanse competitie

Mauro is het best op de backpositie

  • Eens
  • Oneens
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie