KNVB velt Kuip-oordeel na tirade Van Gaal

Foto: KNVB velt Kuip-oordeel na tirade Van Gaal

Na afloop van de 2-2 remise tegen Polen noemde bondscoach Louis van Gaal de faciliteiten in De Kuip ‘oude troep’. Als het aan de keuzeheer ligt, speelt Oranje voortaan alleen nog maar in de Johan Cruijff Arena. Maar daar gaat de KNVB (voorlopig) niet in mee.

Van Gaal klaagde onder meer: “Als staf zitten we hier in de gym. Daar hebben ze een tafel neergezet – en er staat een koffiepot. Als ik een bespreking wil houden, kan ik hier twaalf spelers niet zien, omdat ze achter me zitten. Als Feyenoord geen nieuw stadion mag bouwen, vind ik dat we hier niet meer moeten spelen. Maar wie ben ik, ik ben slechts de bondscoach.”

‘Oude discussie in nieuw jasje’

Toch speelt Oranje dinsdag ‘gewoon’ alweer in de Kuip, tegen Wales. En het stadion van Feyenoord zal ook niet zomaar ingeruild gaan worden, weet journalist Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad: “Want dat is de ironie in de discussie, juist ook nu Van Gaal deze weer oprakelt: het Nederlands elftal presteert vrijwel altijd voortreffelijk in de Kuip. Aan het gelijkspel tegen Polen van zaterdag gingen liefst negentien overwinningen op een rij vooraf. De laatste nederlaag in de Kuip is alweer tweeëntwintig jaar geleden, tegen Portugal (0-2), ook destijds met Van Gaal op de bank. Veel internationals zijn er gek op om in de Kuip te spelen, vanwege de grasmat en de sfeer.”

KNVB-directrice Marianne van Leeuwen bevestigt dat de Kuip gewoon één van de speellocaties van Oranje zal blijven. Mossou: “Oranje zal in de meeste gevallen in de Johan Cruijff Arena spelen, de Kuip is het eerste alternatief, met het Philips-stadion als derde optie. Mocht Nederland volgend jaar de ‘Final Four’ van de Nations League mogen organiseren, dan is de Kuip nog zeker niet afgeschreven als één van de speelstadions.”

TIP: Win 1,36 keer je inleg met een Nederlandse zege op Wales, ook al is het in de Kuip

Ben jij fan van De Kuip als speellocatie voor Oranje?

  • Ja
  • Nee
541+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie