TRANSFERUURTJE: Feyenoord én PSV zorgen voor megastunt

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord én PSV zorgen voor megastunt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV-clubwatcher Rik Elfrink heeft een Twitter-bommetje af laten gaan door mysterieus te reageren op de geruchten dat James Rodriguez op het Eindhovense verlanglijstje zou staan. Volgens De Telegraaf is hij kandidaat om Mario Götze op te volgen. Elfrink schrift op Twitter: “James Rodriguez, not for rent”, gevolgd door een lollige smiley. Hij doelt daarmee op alle kritiek van de PSV-achterban dat er zoveel op huurbasis wordt binnengehaald door de club. Betekent dit dat Rodriguez niet gehuurd, maar wel gekocht wordt van Al Rayyan? Of zijn de geruchten toch wél onzin? Eerder werd al eens door een scherpe Twitteraar opgemerkt dat Ruud van Nistelrooy vorige week Rodriguez is gaan volgen op de sociale media.

Bij Feyenoord lijkt er deze zomer een aardige transformatie van de spelersgroep aan te komen. Directeur Frank Arnesen wil in ieder geval Calvin Stengs en Wilfried Gnonto nog binnenhalen, waar Mats Wieffer en Danilo Pereira reeds getekend hebben. Maar dan zullen er natuurlijk ook spelers weg moeten gaan, en plaats moeten maken. Robert Bozenik, Naoufal Bannis, Mark Diemers, Aliou Baldé en Christian Conteh mogen allen vertrekken.

Ajax is dicht bij de komst van Steven Bergwijn, maar de deal is nog niet helemaal beklonken. Het Algemeen Dagblad geeft op maandagochtend een update: de Amsterdammers moeten er alléén nog uit komen met Tottenham Hotspur wat betreft een aantal details. “Op de achtergrond zet de clubleiding ook alvast de overstap van Owen Wijndal in de steigers”, weet De Telegraaf. Bronnen verzekeren dat ook de linksback op weg is naar Ajax, temeer omdat Nicolás Tagliafico deze zomer ‘eindelijk’ zijn langgewenste overstap naar een topcompetitie lijkt te gaan maken.” Onder meer Manchester United en Brighton willen hem.

Buitenland:

Joël Veltman staat in de belangstelling van AS Roma en Sevilla. De oud-Ajacied kan volgens Sky Sports een transfer maken naar de Serie A of La Liga. De verdediger heeft nog een contract voor een jaar bij Brighton & Hove Albion. Veltman is een gewaardeerde kracht bij de Premier League-club en is onder trainer Graham Potter een vaste waarde. De dertigjarige verdediger kwam het afgelopen seizoen tot 33 Premier League-wedstrijden. Veltman heeft nog een contract voor een jaar bij Brighton, waardoor de Premier League-club mogelijk open staat voor een transfer. De verdediger heeft nog geen nieuw contractvoorstel ontvangen.

Frenkie de Jong zet zijn voetbalcarrière vrijwel zeker voort bij Manchester United. Volgens The Telegraph is de overstap van de middenvelder van FC Barcelona nog maar een kwestie van tijd. Al sinds de aanstelling van Erik ten Hag geldt De Jong als topaankoop voor Manchester United. De afgelopen weken voerden beide clubs gesprekken over de transfersom. Aanvankelijk wilde FC Barcelona zo’n 85 miljoen euro voor de Oranje-international, maar inmiddels zou er in hoofdlijnen een akkoord zijn over een deal van tachtig miljoen euro.

TIP: Wint Nederland van Senegal? Win 1.59 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Van wie zou jij het meest verwachten, mocht ie naar de Eredivisie komen

  • James Rodriguez
  • Wilfried Gnonto
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie