Overmars doet ambitieuze belofte aan Van Bommel

Foto: Overmars doet ambitieuze belofte aan Van Bommel

Mark van Bommel en Marc Overmars gaan er komend seizoen alles aan doen om van Royal Antwerp FC weer een serieuze titelkandidaat in België te maken. Op de clubwebsite gaf Overmars vandaag voor het eerst een uitgebreid interview, waarin hij aan zijn coach belooft dat er een zo sterk mogelijke ploeg zal komen te staan op De Bosuil.

De veelbesproken beleidsbepaler vertelt: “Ik heb het uitstekend naar mijn zin. Ik heb de tijd goed benut om de selectie te bekijken, ik heb veel trainingen gezien en jeugdspelers bekeken. Het is voor Antwerp belangrijk om ook de jeugd kansen te geven. Op dat gebied willen we in de komende jaren doorpakken. Jongens die het goed doen moeten een kans krijgen en die ook pakken.”

“De contractverlengingen van Faris Haroun en Ritchie de Laet zijn ook belangrijk. Dat zijn oudjes, maar ze zijn wel heel belangrijk en spelers die het DNA van Antwerp hebben. Die moet je koesteren en met hen een gezamenlijk traject voor de toekomst uitstippelen. Met eigen jeugd, eigen spelers en aankopen willen we een goed team neerzetten.”

Vincent Janssen

Zo haalde hij al landgenoot Vincent Janssen binnen bij The Great Old. “Ik weet niet of zij hier alleen zijn gekomen dankzij mij, maar we willen als club stappen hogerop maken en zij zijn daar wel voorbeelden van. Het is nog wel afwachten hoe goed ze het gaan doen. Je kunt geen team kopen, maar wel creëren. Ik denk dat we nog best ver achter lopen op Club Brugge. Zij spelen structureel in de Champions League en gaan nu ook weer spelers verkopen. Wij moeten elk jaar stapjes maken.”

Toby Alderweireld lijkt de volgende aanwinst te gaan worden voor Overmars. “We mogen nog wat verwachten. We zijn er nog niet. Niet alle spelers die we willen, komen ook. Dat heb ik ook tegen de trainers gezegd: we moeten nog even geduld hebben. Maar ik ben ervan overtuigd dat we een team krijgen dat bovenin mee gaat doen. Ik wil graag in de Champions League spelen, dat kost tijd. We zijn wel gedreven om prijzen te winnen, dat zit in mij en in de staf. Ik hoop dat dat een beetje gaat lukken.”

TIP: 2.60x je inleg als Antwerp het seizoen opent met een uitzege bij Mechelen!

Antwerp is komend seizoen titelkandidaat in Belgie

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik moet het nog maar zien..
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie