PSV-aanwinst ‘een onverwachte, grote tegenvaller’

Foto: PSV-aanwinst ‘een onverwachte, grote tegenvaller’

Uit de wanprestatie van PSV, dat gisteren met 0-1 verloor van Rangers FC en daardoor een Champions League-ticket misliep, kunnen een hoop conclusies getrokken worden. Zo wijst journalist Jeroen Kapteijns in De Telegraaf vandaag naar doelman Walter Benítez.

“Van Nistelrooy dacht met een nieuwe keeper en wat tactische aanpassingen het lek wel te kunnen dichten, maar komt vooralsnog bedrogen uit. De nieuwe doelman Walter Benitez kan bogen op een grote reputatie, maar speelde een negatieve rol in het tweeluik met Rangers FC. De flater in Glasgow spreekt voor zich, maar ook zijn keuze om in de thuiswedstrijd André Ramalho in het eigen zestienmetergebied in te spelen, terwijl die met zijn rug naar een aanstormende tegenstander stond, was ongelukkig”, stelt Kapteijns.

“De Argentijn is hoog te paard gezet op basis van het verleden en heeft thuis tegen AS Monaco ook uitstekend gekeept, maar zal wel stabiliteit in zijn prestaties moeten leggen. Een keeper bij een topclub moet er staan op de momenten, dat het er echt om gaat, en dat was tegen Rangers niet het geval. Dat is een onverwachte en grote tegenvaller. Met twaalf tegendoelpunten in zijn eerste zeven duels voor PSV heeft Benitez veel meer moeten vissen in zijn wittebroodsweken dan de later afgeschreven Joël Drommel vorig seizoen in zijn eerste zeven wedstrijden voor PSV, waarin hij toen maar vijf tegengoals incasseerde.”

Matige defensie

Al ‘is dat niet enkel aan Benítez te wijten’, weet Kapteijns: “Over de hele linie is PSV defensief kwetsbaar. Behalve een nieuwe keeper halen deed PSV geen ingrijpende verbouwing van de defensie na het grote aantal tegengoals onder Schmidt.” Zo zijn huurlingen Jarrad Branthwaite en Ki-Jana Hoever vooralsnog reserve. “Een echte kwaliteitsversterking aan wie de overige verdedigers zich hadden kunnen optrekken, was een goede investering geweest. Niet voor niets oriënteerde PSV zich op topverdediger Marlon, maar diens komst bleek uiteindelijk niet haalbaar”, staat er tot slot in de krant.

TIP: 2.63x je inleg als PSV met een clean sheet wint van Excelsior!

Benitez is overschat

  • Eens
  • Oneens, dat is te makkelijk
244+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie