Frustratie om ‘nieuwe transfer’ Xavi Simons

Foto: Frustratie om ‘nieuwe transfer’ Xavi Simons

Xavi Simons presteert momenteel geweldig in het shirt van PSV, maar transfergeruchten met betrekking tot de jongeling zijn nóóit ver weg. En dat zorgt voor de nodige frustratie in het Philips Stadion, waar men (logischerwijs) ook volgend seizoen nog de beschikking wil hebben over het groeibriljantje.

‘125 miljoen euro voor Xavi Simons!’

We weten dat Xavi een clausule in zijn contract heeft staan waardoor hij na afloop van het huidige voetbaljaar voor twaalf miljoen euro naar Paris Saint-Germain terug kan keren, als hij daar zelf groen licht voor geeft. En we weten óók dat PSV korte metten wil maken met deze optie, door de 19-jarige technicus een nieuwe verbintenis te laten ondertekenen. Maar het beslissingsrecht ligt dus bij het talent zélf.

Simons werd daar gisteren na de 6-0 zege op FC Groningen mee geconfronteerd door ESPN-verslaggever Hans Kraay junior: “Kijk, ik geniet nu hier en ben ontzettend trots dat ik hier mag spelen. Ik heb een contract van vijf jaar getekend bij PSV, dus dat is het probleem niet. We zullen zien, we weten niet wat er kan gebeuren in de toekomst, maar ik ben echt heel erg blij hier met de club en met het team. Ik wil mooie dingen bereiken en gewoon trophies winnen.”

De interviewer vond dat antwoord wat te vaag en vroeg ‘hoe groot de kans in percentages’ is dat Simons zijn clausule wil activeren… “Zoals ik zei: ik geniet hier. Ik wil gewoon voetballen en ik geniet gewoon erg. En wat er gaat gebeuren… Ik weet niet wat er over vier of maanden kan gebeuren. Ik weet wel dat ik hier een vijfjarig contract heb en dat ik mooie dingen wil bereiken met de club. Dat is wel echt één van mijn doelen, ja.”

Frustratie bij PSV

Oefenmeester Ruud van Nistelrooy liet vervolgens de nodige frustratie doorschemeren: “Wij hebben het helemaal niet over clausules. Dat is iets wat in de media is ontstaan, maar dat is nooit besproken of bevestigd geweest. Wij gaan niet in op de inhoud van de contracten van onze spelers. Dat doen we niet en dat hoeft ook niet. We weten dat hij voor vijf jaar vast ligt en verder is er niks aan de hand.”

De trainer reageerde wat nors, noemde Kraay het beestje bij zijn naam: “Er wordt dan een hoop geïnsinueerd, dan is dit mijn reactie daarop. Xavi moet vooral doen waar hij mee bezig is. Dat is elke dag de beste zijn, hard werken en presteren op het veld. Dan is hij belangrijk voor ons en dat weet hij.”

Scoort Xavi ook tegen Sevilla?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Speelt hij volgend seizoen nog bij PSV?

  • Ja
  • Nee
3027+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie