Dit is waarom Davy Klaassen absolúút niet wilde staken

Foto: Dit is waarom Davy Klaassen absolúút niet wilde staken

De afgelopen Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in de KNVB Beker houdt Nederland en zelfs de wereld in zijn greep. En dat heeft natuurlijk alles te maken met het incident waarbij Davy Klaassen geraakt werd door een aansteker, met een bloedende hoofdwond als gevolg. De middenvelder wilde het duel desondanks absolúút niet laten staken.

Davy Klaassen: “Ik wilde niet weglopen”

In gesprek met ESPN neemt de Oranje-international ons mee naar het incident: “Ik voelde een kloppend gevoel in mijn hoofd. Dan heeft dapper doorgaan niet zo veel zin.” Er is echter géén sprake van blijvend letsel: “Het gaat wel prima weer. En gelukkig hebben we gewonnen.”

Klaassen had het niet zien aankomen: “Als wij hier spelen, zijn het altijd gekke wedstrijden. Maar dit hadden we niet verwacht. Op een gegeven moment voelde ik iets op mijn hoofd, best wel hard. Ik had ook pijn. Daarna kwam een enorme boosheid. Pas toen wees een speler van Feyenoord mij er op dat ik best wel flink bloedde.”

Desondanks wilde hij per se níét opgeven: “Ik wilde niet weglopen. Dan hebben ze je. Dat laat ik niet toe.” En nu? Gaat hij bijvoorbeeld aangifte doen? “Dat moet ik nog even overleggen. Dat is nu niet het eerste waar ik aan denk.”

Ook Heitinga wilde niet staken

Trainer John Heitinga wilde óók doorgaan: “Niet alleen de spelers wilden verder spelen. Ook de directie van ons. Ik had zelf al de hele dag het gevoel dat we zouden winnen. We werden bij ons hotel uitgeluid door onze supporters. Dan zie je hoe belangrijk deze wedstrijd is. Ik heb mijn spelers gevraagd of ik nog een bespreking moest houden of dat ze wel zagen dat het belangrijk is om hier alles te geven. We hebben een heel moeilijk seizoen. Maar eindelijk hebben we een grote wedstrijd gewonnen.”

Goede instelling?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
354+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie