Degradatiespook dwaalt even niet meer rond door GelreDome

Vitesse heeft op zaterdagavond met 2-0 afgerekend met Go Ahead Eagles. Voor eigen publiek in de GelreDome boekten de Arnhemmers een zeer welkome overwinning, waardoor er, in ieder geval voor even, afscheid is genomen van het gevreesde degradatiespook.

Vitesse heer en meester tegen Go Ahead Eagles

De van een blindedarmoperatie herstellende oefenmeester Phillip Cocu was er op zaterdag niet bij tegen de Eagles. Dat deerde Vitesse echter niet, want de Arnhemmers waren eigenlijk de gehele wedstrijd lang véél beter dan hun tegenstander, die amper iets in de melk te brokkelen had. Dat was best opvallend, want Go Ahead hield een weekje eerder Ajax nog op een gelijkspel.

Hoe dan ook: Maximilian Wittek maakte het eerste doelpunt van de avond. In de 21e minuut van het duel schoot de vleugelverdediger op schitterende wijze raak uit een vrije trap. En in de tweede helft werd het 2-0 voor de thuisploeg: uit een hoekschop was het Mohamed Sankoh die van dichtbij binnentikte, nadat Melle Meulensteen de bal verlengd had.

Speldenprikjes Go Ahead

Pas in de laatste fase van de wedstrijd begon Go Ahead Eagles een beetje aan te dringen, met de nadruk op ‘een beetje’. De gasten waren nog wél dicht bij een goal, want Isac Lindberg raakte de lat, al gebeurde dat behoorlijk onbedoeld, want hij probeerde een voorzet te geven.

Door de 2-0 overwinning hoeft Vitesse niet meer bang te zijn voor degradatie. Het is niet helemaal uitgesloten, maar er moet heel wat gebeuren wil de rode streep de Arnhemmers naderen…

Scoreverloop: 1-0 (21′) M. Wittek, 2-0 (63′) M. Sankoh