Klopp prijst Gakpo voor vlammende invalbeurt

Liverpool won woensdagavond dankzij een raak geschoten strafschop van Mohamed Salah met 1-0 van Fulham. Jürgen Klopp was onder meer zeer te spreken over de invalbeurt van Cody Gakpo, zo vertelde hij op de persconferentie.

Reserverol voor Gakpo

De overstap van Gakpo naar Liverpool is vooralsnog een zeer groot succes. Dit voetbaljaar stond hij in de competitie al 14 keer in de basis, terwijl hij driemaal als invaller binnen de lijnen kwam. Het leverde Liverpool 6 doelpunten en 2 assists op, waarmee hij volop het vertrouwen krijgt van Klopp.

Tegen Fulham besloot de oefenmeester hem rust te geven en Gakpo pas in de tweede helft te laten spelen. “We hadden een discussie als trainersstaf. Wie zouden we rust geven? Diogo Jota kon niet trainen en zou sowieso niet starten. We besloten dat ook Cody rust kon gebruiken”, zo legt hij zijn keuze uit.

Tevredenheid bij Klopp

Na ruim een uur spelen mocht Gakpo aan de wedstrijd deelnemen als vervanger van Luis Fernando Díaz. Klopp merkte dat de Nederlander direct van grote waarde was met zijn aanvallende en defensieve werk. “Toen Diogo en Cody binnen de lijnen kwamen, waren ze echt betrokken bij het verdedigende werk.”

“En we kregen een paar waanzinnige kansen, maar de laatste pass was net niet goed. Alles was bijna perfect. Dat hadden we beter kunnen doen, maar het is prima. Ik ben blij met wat ik heb gezien”, aldus Klopp, die met Liverpool op de vijfde plaats in de Premier League staat en een Champions League-ticket dreigt mis te lopen.