Slot moet bij Feyenoord blijven

Foto: Slot moet bij Feyenoord blijven

Arne Slot kan aankomende zondag met Feyenoord definitief het kampioenschap pakken. De landstitel kan de Rotterdammers bijna niet ontglippen en in dat succes is de oefenmeester een onmisbare factor. Mogelijk is hij bezig aan zijn laatste wedstrijden in De Kuip, want hij staat naar verluidt in de belangstelling van Tottenham Hotspur. De trainer kan echter beter in de havenstad blijven.

Veelbelovende kwaliteiten Slot

De meesten waren in de zomer van 2021 sceptisch toen Slot bij Feyenoord binnenwandelde. De kersverse hoofdtrainer, die als opvolger van Dick Advocaat binnenkwam, bezaaide het gehele trainingsveld met pionnetjes, strooide met vaktermen richting de spelers en wilde dolgraag aanvallend voetbal spelen met een selectie die het voornamelijk leek te moeten hebben van het tegenhouden van de tegenstander. Niets was echter minder waar, want binnen een mum van tijd draaide Slot het geheel om.

Uitsluitend de grootste, talentvolste trainers in het profvoetbal zijn tot dergelijke zaken instaat. Dat Slot met Feyenoord uiteindelijk de finale van de Conference League en de kwartfinale van de Europa League behaalde, en dit seizoen het landskampioenschap terugbrengt naar Rotterdam, toont aan dat Nederland met Slot een toptrainer in wording in het land heeft. Wat dat betreft komt de vermeende interesse van Tottenham Hotspur bepaald niet uit de lucht vallen, al kan hij beter in Rotterdam blijven.

Nalatig Tottenham Hotspur

Slot is duidelijk gestreeld door de interesse van Tottenham Hotspur, dat hem samen met Julian Nagelsmann als een belangrijke optie voor komend seizoen zou zien. Het is echter maar zeer de vraag of de Londenaren daadwerkelijk volledig achter het besluit staan wanneer ze voor de trainer van Feyenoord zouden kiezen. Nu Nagelsmann namelijk naar verluidt heeft bedankt voor de overstap, zou het belletje naar Rotterdam nog altijd niet zijn gepleegd en schakelt de club door naar Xabi Alonso.

Alleen in het uiterste geval lijkt Slot in aanmerking te komen voor een transfer naar Tottenham Hotspur. En dat is bepaald geen goede zaak, zeker als we kijken naar de uitdaging die hem in de Premier League te wachten staat. Hij zou namelijk te maken krijgen met een selectie die volledig uit balans is, een nog altijd missende technisch directeur en een verwachtingspatroon dat niet aansluit bij de huidige kwaliteiten. Alleen bij volledige steun kan een trainer een dergelijke uitdaging aan, en die lijkt Slot niet te krijgen.

Toekomst bij Feyenoord

Het afbreukrisico bij Tottenham Hotspur is dan ook groot, terwijl hij bij Feyenoord het volledige vertrouwen geniet om met de club stappen te maken. Aankomende zomer moet het naar verwachting weer een hoop spelers laten vertrekken, maar daartegenover staat een financiële impuls om een nog betere selectie te bouwen. Niet alleen de transferinkomsten bieden Feyenoord ruimte om spelers binnen te hengelen, ook het kapitaal dat het ophaalt in de Champions League maakt de club krachtiger.

Waar Slot bovendien bij Feyenoord de kans heeft om voor het eerst als hoofdtrainer in het miljardenbal actief te zijn, speelt Tottenham Hotspur naar alle waarschijnlijkheid in de Europa League. Het is niet alleen een niveau dat hij al kent, ook heeft hij met de huidige selectie van de Londenaren weinig te zoeken op het Europese niveau. Het werken in de Premier League zou hem daarmee uitsluitend een stap laten maken, maar het is de vraag voor hoelang dat zal zijn.

Tijdens de minimaal 6 wedstrijden die hij met de Rotterdammers in de Champions League actief gaat zijn, heeft hij juist de mogelijkheid om zichzelf als hoofdtrainer te profileren en aan de Europese topclubs te laten zien waartoe hij in staat is. Feyenoord zal uit de duels zeker niet 18 punten halen, maar een goede indruk kan het weldegelijk achterlaten.

Kortom lijkt de overstap naar Tottenham Hotspur voor Slot op het eerste gezicht een grote kans te zijn, maar zou het een groot risico zijn om op de interesse in te gaan. En zoals we de oefenmeester de laatste jaren hebben leren kennen, maakt hij in zijn carrière juist weloverwogen stappen. Voor alle partijen is het dan ook beter om voorlopig bij elkaar te blijven, wachtend op een aanbod dat daadwerkelijk niet is af te slaan.

Vertrekt Slot na het seizoen bij Feyenoord?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
434+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:24
0+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
18:20
4+
Priske bijt van zich af: “Ik hoop dat ik ook respect terug krijg”
18:09
0+
Nagelsmann verklapt geheim van Duitsland
17:52
25+
Feyenoorders dreigen aftrap Champions League te missen
17:48
12+
Mazraoui doet Manchester United-fans grote belofte
17:32
81+
Opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske stunt al
17:29
40+
‘Feyenoord moet oppassen voor enorme afstraffing’
17:23
304+
Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn
17:18
128+
Op welke zender kijk je Feyenoord – Bayer Leverkussen?
17:14
19+
Fraser kon tegen ‘buitencategorie’ Ihattaren geen ‘nee’ zeggen
16:44
116+
“PSV had veel meer aan Henderson gehad”
16:27
40+
Slechte generale: Feyenoord onderuit in Youth League
16:13
32+
‘Van Dijk is een van de beste Liverpool-verdedigers ooit’
15:46
87+
Been uit kritiek op Legioen: “Op alle slakken zout gelegd”
15:25
252+
Sc Heerenveen-selectie maakt statement naar Van Persie
15:05
292+
Onzeker Feyenoord rekent tegen Bayer Leverkusen op één zekerheid
15:01
82+
Ihattaren aan de slag bij RKC Waalwijk
14:46
19+
Frimpong haalt herinneringen op bij terugkeer in Kuip
14:30
50+
Priske verklaart vormdip: “Heeft te maken met verwachtingen”
14:11
125+
Farioli maakt opvallende keuze: “Dát zou je denken”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie