Van der Vaart pakt Feyenoord-ster aan: “Zo, nou…”

Foto: Van der Vaart pakt Feyenoord-ster aan: “Zo, nou…”

Het middenveld van Feyenoord heeft zondagavond voor discussie gezorgd in Studio Voetbal. Rafael van der Vaart blijkt lyrisch over Quinten Timber, maar is juist iets kritischer over Mats Wieffer.

Kritisch op Wieffer, maar lof voor Timber

Op bezoek bij Excelsior (0-2 zege) maakte Timber zijn rentree bij Feyenoord. In het praatprogramma stelt Van der Vaart: “Hij is de middenvelder met de meeste potentie. Dynamisch, het scorend vermogen moet omhoog, maar hij krijgt de kansen wel. Vandaag met dat wegdraaien, dat passje… Ik denk dat hij de allerbeste middenvelder is, maar dit seizoen is niet gelopen zoals hij hoopte.”

Tafelgenoot Pierre van Hooijdonk is verrast door diens lofzang. “Ik vind dat niet echt het type speler wat jij vaak goed vindt. Dan denk ik eerder aan een type-Wieffer, die het spel sneller ziet”, aldus de oud-spits. “Timber moet heel vaak zijn lichaam gebruiken om een paar seconden extra tijd te krijgen. Szymanski heeft ook een extra oog, kan iemand wegsteken, heeft een fantastisch afstandsschot. Kökcü staat buiten kijf. Dat jij hem van deze vier middenvelder de nummer één-positie toedicht…”

Van der Vaart benadrukt dat hij ‘de meeste potentie’ toedicht aan Timber. “En over Wieffer… Ik heb altijd gezegd dat het een tempootje te laag is. Vandaag had hij meer ruimte. Dat kunstgras was natuurlijk verschrikkelijk, maar hij schoot elke bal over de zijlijn. Bij Timber druipt de kwaliteit ervan af, maar het komt er nog niet uit. Kökcu is de absolute man, maar meer een spelmaker. Dat is niet te vergelijken. Als jij zegt Zerrouki, Wieffer… Dank denk ik dat Timber de meeste potentie heeft.”

Te weinig assists?

Van Hooijdonk vroeg zich af hoe vaak Timber iemand voor de keeper zet. “Roep effe, hoe veel assists heeft Wieffer gegeven?”, zo haakte Van der Vaart in. “Vier? Zo, nou, voor een kampioensteam… Ik ben zeker verrast, maar negatief verrast. Ik had meer verwacht, als jij op het middenveld van Feyenoord speelt.”

Wint Feyenoord met 4-1 van Go Ahead?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Van der Vaart gelijk?

  • Ja
  • Nee
2091+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie