Strafschoppenserie bij Nederland – Italië is vanwege deze reden zeer reëel

Nederland en Italië staan zondagmiddag in de troostfinale van de Nations League tegenover elkaar. Beide ploegen hoeven in het duel echter niet te vrezen voor een verlenging, zo meldt onder meer Voetbal International.

Verlenging bij Nederland tegen Kroatië

De ploeg van Ronald Koeman verbruikte deze week veel krachten. Tegen Kroatië leek het Nederlands elftal lang af te stevenen op een 1-2 nederlaag, totdat Noa Lang in de slotminuten alsnog raakschoot. Het leverde een lange verlenging op, waarbij de tegenstander uiteindelijk aan het langste einde trok.

Het betekent voor Oranje dat het een wedstrijd om de derde en vierde plaats moet spelen. Voornamelijk Frenkie de Jong sprak daar direct na de wedstrijd zijn teleurstelling over uit. De middenvelder vond het onnodig om nog een extra wedstrijd te spelen, terwijl de spelers ook een paar dagen extra vrij konden nemen.

Direct strafschoppen in verliezersfinale

Desondanks moet De Jong de wedstrijd met het Nederlands elftal alsnog afwerken. Hij hoeft zich daarbij geen zorgen te maken dat er opnieuw een verlenging volgt. Wanneer na 90 minuten nog altijd een gelijke stand op het scorebord staat, dan gaat de arbitrage in de troostfinale direct door naar de strafschoppenserie.

Daardoor is de kans groter dat Oranje revanche kan nemen voor de verloren halve finale tijdens het Europees kampioenschap van 2000, dat in België en Nederland plaatsvond. Na de wedstrijd van zondagmiddag volgt het duel tussen Spanje en Kroatië, waar dan wel weer een verlenging kan komen.