Jordan Teze: pegelende motor op rechts in de PSV-aanvalsmachine

Foto: Jordan Teze: pegelende motor op rechts in de PSV-aanvalsmachine

Voor de talenten die zich wekelijks talloze dagen in het zweet werken om ooit de hoofdmacht van PSV te kunnen halen, kán hij een groot voorbeeld zijn: Jordan Teze. De verdediger met Groningse roots en tevens Congolees bloed valt op door zijn energieke spel, zowel in de verdedigingsmuur als ook in de frontlinie van aanvalsgeneraal Peter Bosz.

Jordan Teze heeft zich vanuit jeugdopleiding omhoog geknokt naar belangrijke kracht in hoofdmacht PSV

Het was ergens in de tweede helft van de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen regerend landskampioen Feyenoord en PSV. Terwijl de zoals altijd tjokvolle Kuip, behalve de fans van de Eindhovense tegenpartij natuurlijk, hoopte op een bevlieging van de voorwaartsen van de Arne Slot-formatie, was Jordan Teze aan de andere kant sluw mee naar voren geslopen.

Van zijn vertrouwde rechterkant iets meer in de richting naar het midden, op een twintigtal meter van het doel stond hij en zag de bal vanaf links in zijn richting komen. Teze voorvoelde: dít zou weleens een hele grote mogelijkheid kúnnen gaan worden om tegenstander Feyenoord pijn te gaan doen.

De PSV’er had heel weinig tijd om na te denken, dus zette hij zijn linkerbeen stevig in de grond en boog zijn torso en hoofd iets meer naar voren. Het was tijd voor een kanonskogel, moet er in een fractie van een seconde door zijn bezwete hoofd gespeeld hebben. Teze spande zijn spieren in zijn rechterbeen, zijn voet was al onderweg naar de bal.

En haalde plots magistraal de trekker over. Zijn pegel verdween richting de linkerbovenhoek van het thuisclubdoel, maar daar had Feyenoord-goalie Justin Bijlow op de een of andere manier toch rekening mee gehouden. de Oranje-international zweefde als Jan van Beveren in zijn beste jaren en wist de bal op het nippertje nog uit de kruising weg te ranselen.

Verbetenheid

Rotterdam haalde opgelucht adem, terwijl Teze en zijn teammaten enige teleurstelling hierover niet konden onderdrukken. De rechtsback hield zijn handen in de lucht om zijn gevoel te illustreren. Een bepaalde verbetenheid. Het was typerend voor het spel van de 23-jarige verdediger, die duidelijk op de voorgrond acteerde in de (deels) nieuw gebouwde aanvalsmachine van Peter Bosz.

Ja, PSV had het in het begin van de wedstrijd nog even moeilijk tegen de Feyenoorders, maar wist zich naarmate wedstrijd vorderde steeds beter te herpakken. De Rotterdammers probeerden nog wel vaak genoeg de bal áchter de verdediging van PSV te leggen, maar dan waren daar altijd de beresterke en krachtige Teze en zijn collega’s die opruiming hielden.

Of op keurige wijze de weg naar het doel wisten af te schermen. Jordan Teze ging mee voorop in de strijd. Met zijn atletische en gespierde lijf leek de twintiger, die een groot deel van de jeugdopleiding van PSV doorliep en dus als het ware doordrenkt is het met ‘Herdgang-bloed’, een soort van onoverwinnelijkheid in zich te voelen.

Prijs(je)

Waardoor PSV – mede – Feyenoord verraste in eigen huis en volledig terecht uiteindelijk ook de beker met de naam van Nederlands beste voetballer ooit, Johan Cruijff, mee terug naar Eindhoven mocht nemen. Een opsteker voor de Brabanders die graag wilden laten zien dat ze ‘klaar’ waren om de degens met de Rotterdamse topfavoriet te kruisen.

Dit werd dus een geslaagde test, ook voor man uit eigen kweek Joran Teze. Die een ánder talent dat intern werd opgeleid door PSV, de na een huurperiode bij Sparta teruggekeerde Shurandy Sambo, in De Kuip op de bank hield. Een vorm van vertrouwen die Peter Bosz Teze hiermee heeft gegeven, omdat hij sneller is. En laatstgenoemde heeft die spreekwoordelijke handschoen gretig opgepakt.

Juist die gretigheid kan een belangrijk wapen van de Eindhovense topclub gaan worden. De aanvalsmachine die Bosz zoals gewoonlijk met zijn teams wil zijn, kan zeker van achteruit wat extra felheid, snelheid en gif gebruiken. Wat dat betreft is Jordan Teze als ‘motor op rechts’ op dit moment de juiste invulling. Het is aan hemzelf hoelang dit gaat duren.

Maar met de prestatiecurve van nu, zal dit sowieso voorlopig zijn, denkt men in Eindhoven in ieder geval. Daarvoor zijn de geleverde acties van Teze op dit moment gewoonweg te goed.

PSV gaat op termijn nog veel geld verdienen aan Teze?

  • Ja
  • Nee
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:28
3+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
18:24
8+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
18:20
29+
Priske bijt van zich af: “Ik hoop dat ik ook respect terug krijg”
18:09
3+
Nagelsmann verklapt geheim van Duitsland
17:52
33+
Feyenoorders dreigen aftrap Champions League te missen
17:48
16+
Mazraoui doet Manchester United-fans grote belofte
17:32
89+
Opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske stunt al
17:29
42+
‘Feyenoord moet oppassen voor enorme afstraffing’
17:23
305+
Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn
17:18
132+
Op welke zender kijk je Feyenoord – Bayer Leverkussen?
17:14
21+
Fraser kon tegen ‘buitencategorie’ Ihattaren geen ‘nee’ zeggen
16:44
121+
“PSV had veel meer aan Henderson gehad”
16:27
43+
Slechte generale: Feyenoord onderuit in Youth League
16:13
40+
‘Van Dijk is een van de beste Liverpool-verdedigers ooit’
15:46
89+
Been uit kritiek op Legioen: “Op alle slakken zout gelegd”
15:25
270+
Sc Heerenveen-selectie maakt statement naar Van Persie
15:05
293+
Onzeker Feyenoord rekent tegen Bayer Leverkusen op één zekerheid
15:01
85+
Ihattaren aan de slag bij RKC Waalwijk
14:46
19+
Frimpong haalt herinneringen op bij terugkeer in Kuip
14:30
51+
Priske verklaart vormdip: “Heeft te maken met verwachtingen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie