Feyenoord nu echt aan het werk na vertrouwensboost FC Utrecht

Foto: Feyenoord nu echt aan het werk na vertrouwensboost FC Utrecht

Feyenoord heeft de smadelijke seizoensopening van twee gelijke spelen weggespeeld met twee dikke overwinningen. Na de simpele zege op Almere City (6-1) gaf deze keer FC Utrecht een vertrouwensboost aan de mannen van trainer Arne Slot. De 5-1 overwinning in Stadion Galgenwaard kan alleen niet verhullen dat het echte werk van Feyenoord nu pas moet beginnen.

Analyse: Feyenoord krijgt vertrouwen van Utrecht-uit op weg naar echte testen

De transfermarkt is nu immers gesloten en dus moet Slot het in ieder geval tot de winter doen met deze selectie. Dat is helemaal niet erg zo bleek zondagmiddag in Utrecht. Bij vlagen liet Feyenoord zien dat het ook met de nieuwe aanwinsten heel wat in huis heeft. De Rotterdammers wachten nu op de eerste echte test in de Eredivisie en Champions League.

Feyenoord kwam opvallend goed voor de dag in Utrecht zondagmiddag. Het zonnetje scheen en Slot had gelijk goed nieuws voor de voorlopig laatste aanwinst van Feyenoord: Luka Ivanusec. De Kroatische linksbuiten mocht beginnen en liet zich gelijk zien. Hij voerde de meeste dribbels uit in de wedstrijd (5 van de 6 waren succesvol) en won ook de meeste duels van iedereen op het veld (9 van de 14). Het hoogtepunt van Ivanusecs wedstrijd was de 1-2. Met één blik had hij Calvin Stengs al vrij zien staan en met een snelle tik van de bal hoefde de nummer 10 van Feyenoord alleen nog maar rustig een hoek uit te zoeken.

Ivanusec en Feyenoord geven hoop in Utrecht

De veelbelovende start van Ivanusec was typerend voor de Rotterdamse middag in Utrecht. Slot lijkt met Mats Wieffer en Quinten Timber een middenveldduo gevonden die voorlopig van toegevoegde waarde is voor elkaar en ook lekker loopt. Met Stengs daarvoor en Ivanusec en Igor Paixão op de flanken wordt alles in stelling gebracht om spits Santiago Giménez ballen te leveren.

Dat lukte al in de 8e minuut. David Hancko had weer een mooie pass in huis en Stengs liet de bal – enigszins met geluk – lopen voor Giménez. De Mexicaanse spits kopte de stuiterende bal binnen. Ondertussen moet Timon Wellenreuther nog wennen aan zijn verdediging. De tweede keeper die tijdelijk is gepromoveerd tot eerste doelman communiceerde niet goed met Gernot Trauner. Feyenoord kwam ondanks dat nog een paar keer goed weg, maar bij de tegengoal uit de rebound van een corner stond de Feyenoord-verdediging niet goed. Slot weet dat er werk aan de winkel is.

Ivanusec start veelbelovend bij Feyenoord.

Verdedigingsfouten Feyenoord breken niet op tegen zwak Utrecht

Toch kwam het allemaal goed voor Feyenoord. Vlak na rust creëerde Giménez de ruimte voor een schot en hielp FC Utrecht-doelman Vasilios Barkas een handje door zijn handje niet goed genoeg te gebruiken (1-3). Giménez mocht voor de 2e keer juichen en voor de 5e keer in de Eredivisie (in 4 duels). De spits heeft de doelpuntenvorm al vroeg te pakken dit seizoen. Iedereen in Rotterdam houdt dan ook zijn hart vast voor de blessure die hij daarna opliep in zijn lies. Hij moest vervangen worden door Ayase Ueda. Toch lijkt het mee te vallen voor de Mexicaan die zich gewoon bij zijn nationale ploeg gaat melden. Het is te hopen voor Feyenoord dat hij zich daar goed in de watten laat leggen.

Want daarna kan Feyenoord de Mexicaanse spits goed gebruiken in de Eredivisie en de Champions League. Op zaterdag 16 september staat het volgende duel van de ploeg van Slot op het programma. Thuis in De Kuip tegen sc Heerenveen. Op dinsdag 19 september wacht dan in hetzelfde stadion de eerste wedstrijd van de Champions League, tegen Celtic. Als klap op de vuurpijl gaat Feyenoord zondag 24 september naar de Johan Cruijff ArenA voor dé grote test: De Klassieker.

Playstation-goal geeft blik in nieuwe Feyenoord-toekomst

Gimenez’ vervanger Ueda liet zich ook nog in Utrecht zien. Hij was het eindstation van een geweldige Feyenoord-aanval. Alsof Slot op de Playstation zat te spelen ging de bal met 1 keer raken van de een naar de ander. Vooral het overzicht dat Timber had door de bal weg te leggen naar Stengs was exemplarisch. De harde knal van Ueda zegt veel over het vertrouwen dat er is bij hem en bij Feyenoord. Dat was helemaal te zien bij de vernederende goal van Yankuba Minteh. De Newcastle United-huurling werd weggestuurd, omspeelde Barkas en hield even in om de terugrennende FC Utrecht-verdediger nog extra uit te tikken. Minteh schreeuwde het uit en wees naar het Feyenoord-logo.

Vertrouwen terug, nu gaan trainen

De ploeg van Slot heeft het vertrouwen terug na de misstappen bij de seizoenstart. Toch is een 5-1 zege bij het dolende FC Utrecht niet voldoende om gelijk van een revival te spreken. Feyenoord en Slot moeten aan het werk om ook klaar te zijn voor het duel met Celtic. De interlandperiode komt wat dat betreft goed uit, Slot kan verder werken met zijn nieuwe selectie. Vervelende is wel dat bijna alle aankopen internationals zijn. Feyenoord gaat aan de slag, we zagen vluchtig de contouren van het nieuwe Feyenoord, maar de Rotterdamse fans moeten nog even geduld hebben voor de echte topduels. Gelukkig heeft Slot nog even.

Is Feyenoord nu klaar voor de Champions League?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, nog niet
320+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
18+
Priske boos op persconferentie: ‘Je maakt het persoonlijk’
23:21
36+
Feyenoorder In-Beom Hwang zegt sorry
23:00
123+
‘Eredivisie is niks zonder Ajax’
22:57
4+
Barcelona ten onder na rode kaart García
22:32
153+
‘Mark van Bommel keert terug als trainer’
22:22
74+
Xabi Alonso heeft boodschap voor Feyenoord-fans
22:17
32+
‘Ongekende Santiago Giménez-blunder’
22:00
83+
‘Roer volledig om bij Ziggo Sport’
21:28
80+
Priske positief ondanks ‘donker gevoel’
21:12
255+
‘Massaontslagen binnen en buiten Feyenoord’
20:49
198+
Ziggo Sport-verslaggever blundert met Timber: “1-0 gewonnen?”
20:35
117+
Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen
20:31
104+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?
19:41
304+
‘Vernedering Feyenoord zorgt voor bliksemontslag’
19:22
363+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
19:15
55+
FC Twente heeft HUISWERK niet gedaan! | Transfertijd
19:04
147+
Gevoelige info Priske gelekt? ‘Dat doet hij niet vrijwillig’
18:49
80+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
34+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
18:24
60+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie