Van Marwijk tipt Koeman over verrassende aanvalseider Oranje

Foto: Van Marwijk tipt Koeman over verrassende aanvalseider Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft in aanloop naar de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland de nodige kopzorgen. Vooral in aanvallend opzicht ontbreken er een aantal sterkhouders bij het Nederlands elftal. Onder meer Memphis Depay en Cody Gakpo zijn niet beschikbaar. Toch zijn er nog voldoende alternatieven met Wout Weghorst, Brian Brobbey en Doneyll Malen. Oud-bondscoach Bert van Marwijk zou wel weten wie hij zou opstellen tegen de Fransen.

Spitsenprobleem bij Oranje

In zijn eerste termijn als bondscoach hoefde Koeman geen moment na te denken over de spitspositie. Depay verscheen altijd als één van de eerste namen op het wedstrijdformulier. Dat was onder Van Gaal ook zo, maar de aanvaller kampt de laatste tijd veel met blessureleed. Koeman heeft in zijn tweede termijn daardoor nog nauwelijks beroep kunnen doen op de spits. Zo moest Depay de finaleronde van de Nations League aan zich voorbij laten gaan en deed de aanvaller ook niet mee in de thuiswedstijd tegen Griekenland en de uitwedstrijd Ierland.

De aanvaller van Atlético Madrid moet ook de komende duels aan zich voorbij laten gaan, maar volgens Van Marwijk heeft Oranje al langer een spitsenprobleem. “Over Memphis als potentiële spits kan het Nederlands elftal niet beschikken. Maar in werkelijkheid is het al best lang dat we niet een spits hebben waarmee iedereen tevreden is”, stelt de oud-trainer in zijn column in De Telegraaf.

Brobbey of Malen in de spits tegen Frankrijk?

“Van Basten was een spits die er heel lang stond en daar was nooit discussie over. Over Cruijff vroeger ook niet. En als Gullit in de spits stond, was ook iedereen blij. We hebben als land een aantal decennia genoegen spitsen gehad die tot de verbeelding spraken. Maar er zijn ook periodes dat er niet een echte spits is”, vervolgt Van Marwijk.

Met Brian Brobbey heeft Koeman wel een echte spits tot zijn beschikking tegen Frankrijk, maar de Ajacied moet zich nog bewijzen over een langer periode. Van Marwijk verwacht dan ook niet dat de spits van Ajax gaat beginnen tegen de Fransen. “Ik begrijp best dat er is geprobeerd met Malen in de spits te spelen en ik zou dat ook deze week niet uitsluiten. Een beweeglijke spits tegen een tegenstander als Frankrijk kan werken.”

Met wie zou jij in de spits beginnen tegen Frankrijk?

  • Weghorst
  • Malen
  • Brobbey
3334+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:13
6+
Van der Gijp laakt overbodige Ajax en PSV-transfer
08:56
19+
Priske trekt pijnlijke Feyenoord-conclusie: “Simpel en logisch”
08:40
53+
‘Grof UEFA-schandaal bij Monaco – Barcelona’
08:25
53+
‘Transferblunder voor ‘overschatte’ Weghorst’
08:10
43+
Opgeleefde Ajacied oogst lof: “Had hem bijna afgeschreven”
07:54
129+
‘Eredivisie-ramp voor Feyenoord’
07:38
219+
‘Gigantische trainersblunder Feyenoord én Ajax’
07:17
1318+
‘Bliksemsnel vertrek voor Mo Ihattaren’
23:31
137+
Priske boos op persconferentie: ‘Je maakt het persoonlijk’
23:21
115+
Feyenoorder In-Beom Hwang zegt sorry
23:00
406+
‘Eredivisie is niks zonder Ajax’
22:57
24+
Barcelona ten onder na rode kaart García
22:32
341+
‘Mark van Bommel keert terug als trainer’
22:22
155+
Xabi Alonso heeft boodschap voor Feyenoord-fans
22:17
74+
‘Ongekende Santiago Giménez-blunder’
22:00
158+
‘Roer volledig om bij Ziggo Sport’
21:28
103+
Priske positief ondanks ‘donker gevoel’
21:12
332+
‘Massaontslagen binnen en buiten Feyenoord’
20:49
224+
Ziggo Sport-verslaggever blundert met Timber: “1-0 gewonnen?”
20:35
133+
Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie