Brazilië laat zich foppen, Argentinië zet foutloze reeks voort

Brazilië is in de nacht van donderdag op vrijdag verrassend tegen het eerste puntverlies aangelopen in de WK-kwalificatiereeks. De Goddelijke Kanaries bleven in eigen huis steken op een 1-1 gelijkspel tegen Venezuela. Argentinie maakte geen fout en won met 1-0 van Paraguay.

Brazilië – Venezuela: 1-1

Brazilië was de bovenliggende partij tegen Venezuela, maar voor rust leverde dat nog geen treffers op. Kort na de pauze was het wel raak: Gabriel Magalhães kopte een corner van Neymar binnen. Vervolgens verzuimde Brazilië door te pakken en bleef Venezuela daardoor in de wedstrijd. In de 85e minuut kreeg het thuisland dan ook de rekening gepresenteerd. Eduard Bello scoorde de gelijkmaker en bezorgde Venezuela daarmee een knap een verrassend punt. Ondanks het puntverlies zijn er weinig zorgen voor Brazilië, gezien er zes van de tien landen rechtstreeks naar het WK gaan.

Argentinië – Paraguay: 1-0

Argentinië begon het duel tegen Paraguay zonder sterspeler Lionel Messi. De aanvaller van Inter Miami begon op de bank en zag zijn landgenoot Nicolás Otamendi al na drie minuten spelen scoren. De verdediger kopte raak uit een hoekschop van Rodrigo de Paul. Argentinië kreeg vervolgens kansen op meer, maar bleek de scherpte te missen voor de goal. Ook de ingevallen Messi had de mogelijkheid om de marge te verruimen, maar raakte twee keer de paal. De Argentijnen lieten zich echter geen punten afsnoepen en wonnen uiteindelijk wel met 1-0. Daardoor blijven de Argentijnen als enige land nog foutloos in de WK-kwalificatie.