Feyenoord hofleverancier, één Ajax-uitblinker | SN Team van de Week 9

Foto: Feyenoord hofleverancier, één Ajax-uitblinker | SN Team van de Week 9

Feyenoord, PSV en AZ slaagden er dit voetbalweekend opnieuw in om met grote cijfers van hun tegenstander te winnen. Het is dan ook niet verrassend dat zij een groot gedeelte van de SN Team van de Week vormen. Ook Ajax, dat pijnlijk onderuitging tegen FC Utrecht en daardoor zeventiende staat, leverde verrassend een speler. Het is momenteel een van de weinige lichtpuntjes voor de club.

SN Team van de Week 9: Feyenoord hofleverancier, ook Ajax en RKC Waalwijk betrokken

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Voor PSV, AZ en Feyenoord was het niet bepaald lastig om respectievelijk Fortuna Sittard (3-1), sc Heerenveen (3-0) en Vitesse (4-0) te verslaan. De Nederlandse topclubs speelden overtuigend, domineerden het duel en dat zorgde ervoor dat de uitblinkers van de betreffende elftallen konden excelleren. Op deze manier behaalden ze in de negende speelronde van de Eredivisie een behoorlijke zege.

Vangelis Pavlidis was de grote uitblinker van het weekend. Met drie doelpunten leidde hij AZ naar de drie punten, waarmee de club in het spoor van koploper PSV bleef staan. Het had echter weinig gescheeld of Calvin Stengs had deze titel gekregen. De middenvelder was op het middenveld van Feyenoord dit weekend opnieuw een opvallende schakel en kreeg in De Kuip veelvuldig de handen op elkaar.

Keeper: Justin Bijlow (Feyenoord)

Na wekenlange afwezigheid stond Justin Bijlow zaterdagavond eindelijk weer onder de lat bij Feyenoord. Arne Slot gaf hem de voorkeur boven Timon Wellenreuther, die hem de voorbije wedstrijden verving. Waar keepers normaliter de tijd nodig hebben om weer in vorm te raken, lukte het Bijlow direct om er te staan. Daarmee bewijst de doelverdediger een topkeeper in wording te zijn.

Verdediger: Yukinari Sugawara (AZ) 

Yukinari Sugawara speelt alweer een aantal seizoenen in het eerste team van AZ en wordt steeds belangrijker. De rechtervleugelverdediger is in staat om met én zonder bal op te komen en vervolgens een goede voortzetting te hebben, terwijl hij eveneens verdedigend zijn mannetje staat. Tegen sc Heerenveen was dit opnieuw het geval. Dat Liverpool in het verleden interesse toonde, is dan ook al lang geen verrassing meer.

Verdediger: Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Vorig seizoen was Lutsharel Geertruida in dertig wedstrijden in de Eredivisie goed voor drie doelpunten en twee assists. Dit voetbaljaar had de verdediger slechts negen duels nodig om twee treffers en een assist op zijn naam te zetten. In de wedstrijd tegen Vitesse zette hij een van de twee neer. Hij ligt daarmee volledig op schema om zijn sterke, vorige seizoen te overtreffen.

Verdediger: David Hancko (Feyenoord)

Waar vele Feyenoorders wekelijks een compliment krijgen, is het David Hancko die elke week pas écht een torenhoog niveau aantikt. De verdediger is opbouwend uitstekend en is defensief in staat om zijn directe tegenstander de baas te zijn. Daarbij kan hij gebruikmaken van een behoorlijke snelheid, wat het voor spitsen lastig maakt om erlangs te komen.

Verdediger: Olivier Boscagli (PSV)

De afgelopen jaren kreeg hij te maken met veel blessures en kritiek, maar Olivier Boscagli heeft onder Peter Bosz de lijn omhoog weer te pakken. Tegenover Fortuna Sittard was hij in balbezit van cruciaal belang in de opbouw en zorgde hij ervoor dat PSV aan het voetballen kwam. Het resulteerde er mede in dat de Eindhovenaren relatief eenvoudig wonnen.

Middenvelder: Yassin Oukili (RKC Waalwijk)

RKC Waalwijk en FC Volendam leken elkaar op een gelijkspel te houden, maar aan het einde van de wedstrijd zorgde Yassin Oukili alsnog voor de overwinning. De middenvelder stoomde naar voren en schoot de bal overtuigend tegen de touwen aan. Het was een beloning voor een ijzersterk duel van Oukili die zich in Noord-Brabant uitstekend ontwikkelt.

Middenvelder: Kristian Hlynsson (Ajax) 

Wegens de afwezigheid van Steven Berghuis was Kristian Hlynsson namens Ajax tegen FC Utrecht de nummer ’10. De aanvallende middenvelder kwam er in de eerste helft niet aan te pas, maar na de theepauze beleefde hij een aantal droomminuten. Met twee doelpunten, en daarmee een tijdelijke gelijke stand, was Hlynsson het absolute lichtpuntje in opnieuw een zwarte middag.

Middenvelder: Calvin Stengs (Feyenoord)

Het duurde even voordat Calvin Stengs in De Kuip zijn draai gevonden had, maar inmiddels is de creatieveling een belangrijke schakel in het elftal van Slot. De oefenmeester laat hem steevast op het middenveld spelen, waarbij hij de verbindingsspeler is tussen de verdediging en voorhoede. In het duel met Vitesse toonde hij met de openingstreffer bovendien een extra kracht: zijn scorende vermogen.

Middenvelder: Guus Til (PSV) 

Sinds dat Bosz aan Guus Til meer speeltijd geeft, bewijst de middenvelder vrijwel elk duel van cruciaal belang te kunnen zijn. Ook zaterdagavond was hij een van de smaakmakers van het team. Til maakte de openingstreffer en bleef voor de opponent, evenals centrumspits Luuk de Jong, zeer gevaarlijk in het vijandelijk strafschopgebied. Fortuna Sittard moest daardoor alsmaar scherp zijn.

Aanvaller: Johan Bakayoko (PSV)

Met centrumspits De Jong heeft PSV een uitstekende targetman, maar de snelheid om hem heen is minstens even belangrijk. Johan Bakayko bewijst al het gehele voetbaljaar voor veel dreiging te kunnen zorgen. Ook met het maken van doelpunten lijkt hij weinig moeite te hebben. In het duel met Fortuna Sittard was het opnieuw eenmaal raak.

Aanvaller: Vangelis Pavlidis (AZ)

Al het gehele voetbaljaar toont Vangelis Pavlidis bij AZ aan toe te zijn aan de volgende stap in zijn loopbaan. Tegen sc Heerenveen bewees hij nog maar eens waartoe hij in staat is. De Alkmaarders wonnen met 3-0 en de Griek zette alle doelpunten op zijn naam. Pavlidis staat daardoor op de topscorersranglijst op gelijke hoogte met Santiago Giménez.

Wie was de beste Feyenoorder?

  • Bijlow
  • Geertruida
  • Hancko
  • Stengs
365+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:38
28+
Lang denkt dat er meer inzat voor PSV: ‘Genoeg ruimte geweest’
23:29
132+
Marco van Basten zag uitblinker bij PSG-PSV: ‘Dan heb je ballen!’
23:18
137+
Luuk de Jong zag opvallend iets bij PSV: ‘Was echt heerlijk!’
23:09
93+
‘Ziggo-analist slaat Van Basten knock-out’
22:58
0+
Reijnders Champions League-held, Malen scoort in Madrid
22:57
37+
PSV komt met de schrik vrij in bloedstollend uitduel met Paris Saint-Germain
22:29
32+
Pastoor ziet grote PSV-dissonant: ‘Dat kan niet’
21:53
106+
Eén PSV’er maakt indruk: ‘Waarom zit hij nog bij PSV?’
21:39
0+
‘Potentiële vervanger Van Dijk op radar Liverpool’
21:15
354+
‘Ziggo verliest Champions League-rechten’
21:10
76+
Priske komt met blessure-update: ‘Hij gaat weer meetrainen’
20:43
21+
Ontketende Reijnders helpt AC Milan aan broodnodige CL-zege
20:25
79+
Terugkeer in basiself voor Ajacied? ‘Denk het wel, ja’
20:10
136+
Fans eisen ontslag voor Ziggo-commentator: ‘Hoort in een inrichting’
19:49
38+
Bosz start met geïmproviseerd middenveld aan duel met Paris Saint-Germain
19:40
14+
Zorgen om PSV-middenveld? ‘Hij vulde dat niet goed in…’
19:39
13+
Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – AZ: In Londen gaat AZ vol voor een verrassing
19:30
1505+
‘Ajax neemt Antony-besluit’
19:15
39+
Geertruida over aanstaand weerzien met Slot: ‘Heb hem nog niet gesproken’
19:13
0+
SoccerNews Enquête: jouw mening is goud waard!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie