Koeman kijkt naar keepersduo

Foto: Koeman kijkt naar keepersduo

Bondscoach Ronald Koeman heeft een keepersprobleem en dat moet opgelost worden met een keepersduo. Justin Bijlow is weer terug onder de lat bij Feyenoord en heeft tegen Vitesse (4-0) en SS Lazio (3-1) bewezen dat hij er altijd gelijk weer staat na een blessure. Natuurlijk is Bijlow de Arjen Robben van de keepers, maar er is ook geen betere Nederlandse goalie. Koeman moet dus gaan kijken naar een back-up voor de nummer 1 van Oranje: Justin Bijlow.

Opinie: bondscoach Koeman moet Bijlow altijd onder de lat zetten en voor een back-up zorgen als hij geblesseerd is

Koeman heeft de laatste tijd bij Oranje heel wat keepers de revue laten passeren. Mark Flekken, Jasper Cillessen, Nick Olij, Bart Verbruggen, Andries Noppert en natuurlijk Justin Bijlow. Vrijdag maakte de bondscoach de 26-koppige voorselectie bekend voor de afsluitende kwalificatie-interlands tegen Ierland en Gibraltar. Hij koos voor 4 keepers, te weten Bijlow, Flekken, Verbruggen en Olij. Ook Koeman ziet dat Bijlow weer terug is en haalt hem er gelijk bij.

De bondscoach weet namelijk dat er geen betere keeper in Nederland is dan Bijlow. De Feyenoord-goalie heeft uitstraling, is sterk, lang en bezit over zeer goede reflexen. Bij zijn terugkeer blonk hij uit tegen Vitesse, niet zo zeer door het aantal reddingen (1), maar meer door zijn voetballend vermogen. 96 procent van zijn passes kwamen aan en 75 procent van zijn dieptepasses. Hij verdedigde een verwachte doelpunten tegen van 0.28. Tegen Lazio was het wat dat laatste betreft nog beter met een XGOT, zoals dat zo mooi heet, van 1.74. Hij zat dicht bij de penalty van Pedro, maar is niet de penaltykiller. Ook daar moet Koeman nog naar op zoek. Verder had hij 3 reddingen, kwamen 43 van zijn 48 passes aan (90 procent) en kwamen de helft van zijn diepteballen aan (4 van de 8). Bijlow levert altijd direct.

Slot zet Bijlow blind op doel

Niet voor niets zet Feyenoord-trainer Arne Slot Bijlow zonder wedstrijdritme gelijk weer onder de lat. Dat terwijl Timon Wellenreuther het zowel in de Eredivisie als de Champions League uitstekend deed. Slot denkt vaak in koppeltjes en is door de blessuregevoeligheid van Bijlow ook gedwongen om voor de keepersrol zo te denken. Met Wellenreuther heeft Feyenoord een uitstekende keeper in huis gehaald die heel dicht achter de nummer 1 zit. Geen ervaren doelman die schikt bij zijn tweede keepersfunctie, maar een gedreven en getergde Duitser die er gelijk staat als het nodig is.

Het opvallende is namelijk dat Bijlow er ook gelijk staat. Ondanks alle blessures is er aan vertrouwen bij de Feyenoord-goalie geen gebrek. Hij straalt rust en doortastendheid uit en is voor de duvel niet bang. Ook na de zoveelste kwetsuur springt hij weer als eerste en als hoogste naar die hoge bal, of gooit hij zich weer voor de spelers en de bal. Bijlow is de laatste die een stap naar achteren zet.

Flekken of Unnerstall achter Bijlow?

Dus Koeman, schrijf Bijlow maar vast op als keeper tegen Ierland en Gibraltar en ga op zoek naar die ideale tweede doelman. Wat betreft ervaring en kwaliteiten denk ik dan gelijk aan Mark Flekken. De meevoetballende keeper wordt, zeker na zijn blunder tegen Ierland, negatief bekeken in Nederland, maar in de Premier League is hij doorgegaan met waar hij gebleven was in de Bundesliga: ballen tegenhouden.

Een andere interessante optie als back-up van Bijlow is Lars Unnerstall. In een interview met VI zegt de Duitse keeper van FC Twente dat het Nederlands elftal weleens door zijn hoofd flitst. “Ik zou best voor het Nederlands elftal willen uitkomen. Ik speel hier al zeven jaar, ben inmiddels aardig vernederlandst. Ik merk het als ik in de auto zit en nadenk over wat ik nog moet doen. Ik moet boodschappen doen, denk ik dan bijvoorbeeld. Niet: Ich muss noch Einkaufen gehen.” Dat zou nog eens een mooi duo zijn voor Oranje. Dan heb je gelijk de beste twee keepers van de Eredivisie te pakken. Bij Feyenoord is al gebleken dat een Nederlands-Duits duo uitstekend werkt onder de lat. Dus Koeman, bel even met Bijlow en Unnerstall.

Over Eimert Pruis

Presentator en schrijver Eimert Pruis werkt onder de Spaanse zon voor SoccerNews.nl. Hij richt zijn blik dus vooral op FC Barcelona en Real Madrid, maar maakt ook inside-verhalen over Feyenoord en Oranje. Heb je een tip? Mail naar [email protected].

Moet Koeman gaan kijken naar een keepersduo met Bijlow als nummer 1?

  • Ja, goed plan!
  • Nee, als je niet altijd fit bent hoor je niet in Oranje
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:00
0+
Voorbeschouwing Feyenoord – NAC Breda: Kan Feyenoord zich revancheren?
13:55
2+
Perisic geeft update over zijn fitheid: ‘Het is aan de coach, maar…’
13:42
15+
Driessen velt zijn oordeel na CL-blamage: “De ontmaskering van PSV en Feyenoord”
13:22
0+
Koeman maakt voorselectie voor Nations League-duels bekend
13:09
12+
Nieuwe klus voor Van Bommel? “Ik zie wel wat in hem”
12:58
36+
Slot kijkt uit naar Feyenoord-rëunie: “Alleen maar mooie herinneringen”
12:58
1+
Voorbeschouwing Juventus – Napoli en Internazionale – AC Milan: Gevecht om koppositie in de Serie A
12:33
54+
Marktwaarde-crash bij Feyenoord? “Begint hoofdpijndossier te worden”
12:30
77+
Lichtpuntjes in de Feyenoord-duisternis
12:20
60+
Kritiek op psychiater Ihattaren na ‘bijzondere’ uitspraken
11:45
88+
‘Van der Gijp en Derksen gooien vaste Vandaag Inside-gast voor de bus’
11:30
47+
Giménez ziet na ontluisterende nederlaag toch nog een voordeel: “Moeilijke tegenstanders, maar…”
11:15
246+
‘Bliksemsnelle Oranje-oproep voor Mo Ihattaren’
10:59
130+
Feyenoord-aanwinst valt door de mand: “Ben echt geschrokken van hem”
10:44
134+
De Boer prijst Farioli: “Ajax komt altijd weer bovendrijven”
10:31
242+
‘Priske gooit ‘tribuneklant’ uit elftal’
10:14
166+
‘Grote zorgen om Mo Ihattaren’
09:58
77+
‘Ontluisterend’ Feyenoord gefileerd: ‘Van hemel naar hel’
09:43
34+
Zwolle-sterkhouder staat voor vertrek: “Deur blijft wel open”
09:28
930+
‘Priske neemt drastisch Bijlow-besluit’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie