Ajax erg blij met Ramaj: ‘Hij is gemaakt voor het moderne voetbal’

Foto: Ajax erg blij met Ramaj: ‘Hij is gemaakt voor het moderne voetbal’

Keeperstrainer Frans Hoek en oud-doelman Harm Zeinstra zien een groot talent in Diant Ramaj. Het voetballend vermogen en proactief keepen zijn kwaliteiten die in het oog springen, vertellen de twee aan Voetbal International.

‘Hij is technisch heel verzorgd’

Sven Mislintat klopte deze zomer bij Frans Hoek aan om hem te vragen wat hij van Ramaj vond. Toevalligerwijs had Hoek de Duitse sluitpost al eens bekeken. Wat viel op? “Hij is erg allround”, vertelt de oud-keeperstrainer. “Hij heeft een goede passing, maakt over het algemeen goede keuzes en kan zo daadwerkelijk een rol van betekenis spelen in de opbouw. Ook in het verdedigen, wat natuurlijk nog altijd het belangrijkste is, ook in mijn optiek, is hij vrij allround.”

Wat nog meer opvalt, is Ramajs uitstraling: “In de eerste plaats vind ik dat Ramaj heel veel rust uitstraalt, daar begint het mee. Daarmee bedoel ik: geen nerveus en onrustig gedrag. Dan ga je een x-aantal situaties analyseren en wat me daarbij opviel, was dat hij baas over de situatie was. Dat klinkt misschien raar, maar wat je heel vaak ziet is dat de situatie de baas is over de goalplayer (een door Hoek bedachte term voor de moderne keeper in het voetbal, red.)”

Moderne keeper

Ook oud-doelman Harm Zeinstra is onder de indruk van Ramaj. “Hij is technisch heel verzorgd, dat maakt het natuurlijk al een stuk makkelijker”, begint hij. “En ik vind dat hij goed aan het voorbereiden is. Woensdag tegen RKC was er een moment dat Devyne Rensch als rechtsback een beetje in de problemen was. Dan zie je dat hij direct betrokken is, dan komt hij helemaal over naar die rechterkant om aanspeelbaar te zijn en een oplossing te bieden. Hij is heel bewust aan het meevoetballen.”

Ramaj houdt voorlopig Gerónimo Rulli op de bank, terwijl de Argentijnse keeper erg duur is om bankzitter te zijn. Toch kun je beter Ramaj op doel hebben, vindt Zeinstra. Rulli wist de oud-doelman nooit echt te bekoren: “Als je dan ziet hoe Ramaj nu speelt, dan zou ik daar zeker niets aan veranderen. Dan zou ik eerder naar een oplossing voor de langere termijn gaan kijken: wat wil je met Rulli? Want dat is wel een dure jongen om op de bank te zetten. De potentie van Ramaj is wat dat betreft misschien groter. Hij is eigenlijk gemaakt voor het moderne voetbal.”

Ramaj of Rulli?

  • Ramaj
  • Rulli
255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
4+
Ontkenning Almere-crisis: alleen punten tellen voor Maduro
11:45
23+
‘Toptransfer lonkt voor Noa Lang’
11:30
70+
‘Groot Hartman-nieuws bij Feyenoord’
11:15
9+
‘Bondscoach België veroorzaakt een idioot gezicht’
11:03
13+
Milambo heeft groot Feyenoord-doel: “Dat willen we graag”
10:58
27+
‘Talpa neemt drastisch Wilfred Genee-besluit’
10:43
29+
“Ben ik te duur? 300K per jaar niet overdreven”
10:35
161+
‘Feyenoord en Ajax in ratrace naast PSV’
10:19
76+
‘Ajax komt met nieuw jubileumshirt’
10:13
47+
Van der Gijp lyrisch over ‘Oranje-beul’: “Sieraad voor het voetbal”
09:58
21+
Koeman blij met Oranje-aanwinst: “Altijd afwachten, maar…”
09:43
37+
Koeman waarschuwt voor man van 70 miljoen: “Goed in de gaten houden”
09:28
169+
”Puntenaftrek’ na PSV-schandaal’
09:10
31+
Kwakman kraakt Jong Oranje-speler: “Valt altijd tegen”
08:55
76+
Analist op de bres voor Feyenoord-toptalent: “Zo’n mooie voetballer”
08:40
89+
Boulahrouz wijst Oranje-spits aan: “Heel erg lastig om grip op te krijgen”
08:25
109+
‘Vandaag Inside-terugkeer voor ‘gecancelde’ gast’
08:10
58+
‘In De Kuip, de ArenA en Grolsch Veste is het zeker zo goed’
08:00
2947+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens
07:50
249+
Bizar ‘naaktincident’ bij PSV én Feyenoord
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie