Ancelotti ziet bijzondere kwaliteiten bij Güler

Foto: Ancelotti ziet bijzondere kwaliteiten bij Güler

Carlo Ancelotti was na afloop van het bekerduel met Arandina zeer tevreden over de verrichtingen van Arda Güler. De middenvelder maakte zaterdagavond eindelijk zijn debuut voor Real Madrid.

Komst van Güler naar Real Madrid

Waar afgelopen zomer onder meer Ajax en Barcelona hun best deden om Güler te strikken, was het uiteindelijk Real Madrid dat als overwinnaar uit de strijd kwam. De Spanjaarden legden zo’n 20 miljoen euro neer om hem van Fenerbahçe over te nemen en hoopten hem direct in het eerste team te kunnen neerzetten.

Complimenten van Ancelotti na afloop

Niets was echter minder waar, want vanwege blessureleed bleef Güler maandenlang langs de kant zitten. Het 18-jarige talent hertelde echter en was dit weekend klaar om speelminuten op te doen. Ondanks de druk die op hem stond, lukte het Güler om tegen Arandina een uitstekende wedstrijd neer te zetten en het publiek te vermaken.

“Hij heeft het een uur lang heel goed gedaan”, stelde Ancelotti na afloop aan de Spaanse pers. “Het was belangrijk voor hem om te wennen aan het spelen met dit team. Hij zal geleidelijk zijn conditie en intensiteit moeten opbouwen. We moeten geduld met hem hebben, maar hij toonde zijn kwaliteit in de eerste helft. Het is belangrijk dat hij terug is. Hij heeft persoonlijkheid en karakter.”

De oefenmeester had eveneens complimenten over voor de tegenstander. “Er valt nergens over te klagen. Ze hebben ons heel goed behandeld en de mensen hebben kunnen genieten van waar Real Madrid voor staat. En bovendien waren het lamsvlees, de wijn en het hotel erg goed”, aldus Ancelotti, die Real Madrid niet gelijk de favoriet voor de bekerwinst vindt. “We zijn nog maar net begonnen.”

Wordt Güler bij Real Madrid een topspeler?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik verwacht het niet
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie