‘Hoofdbrekens Koeman om EK-hysterie Oranje’

Foto: ‘Hoofdbrekens Koeman om EK-hysterie Oranje’

Martijn Krabbendam begrijpt niets van de hysterie om Luuk de Jong terug te willen in het Nederlands Elftal. Hoewel de spits van PSV momenteel een uitstekend seizoen doormaakt, daar vindt de voetbaljournalist niet dat De Jong extra kwaliteit brengt.

Koeman moet bal bij Luuk de Jong laten

“Het zal toch niet gebeuren dat Ronald Koeman hem gaat bellen?”, vraagt Krabbendam zich af in een video-item van Voetbal International. “Luuk de Jong is toch geen Johan Cruijff? Hij heeft zelf bedankt voor Oranje… Met Luuk de Jong word je geen Europees kampioen, je gaat hooguit iets beter spelen.”

De Jong maakte zaterdag tegen Excelsior een hattrick en dat zorgde ervoor dat menigeen weer begon te roepen om de spits op te roepen voor het EK. Krabbendam vindt De Jong ‘handig om erbij te hebben’, maar daar houdt het volgens de voetbaljournalist ook wel mee op. “Maar iemand over de streep trekken doe je toch alleen bij spelers met extra kwaliteit, een Gullit, Van Basten of Cruijff. Speel dan met Joshua Zirkzee.”

De Jong heeft geen extra kwaliteiten

Krabbendam trekt vervolgens de vergelijking met Ryan Gravenberch, die kort na zijn transfer naar Liverpool bedankte voor Jong Oranje. “Toen was de wereld te klein, dat kon allemaal niet. Luuk de Jong heeft bedankt voor het Nederlands elftal en moet voor het EK dan opeens terugkeren.” Volgens de Feyenoord-watcher brengt De Jong niet iets extra’s mee waar tegenstanders bang voor worden. “Het is een uitstekende spits, de beste van Nederland, maar ik geloof niet dat de verdedigers van een land als Italië heel bang van hem worden. Hij heeft geen extra kwaliteit dat je denkt: die moet per se mee.”

Wel snapt Krabbendam dat er een uitzondering voor De Jong gemaakt kan worden. “Als hij zichzelf weer beschikbaar stelt, dan kan het. Ik zal als Koeman toch niet op mijn knietjes naar Luuk de Jong gaan en vragen of hij mee wil naar het EK. Kom op, hé! We zijn als voetballand toch niet zo ver afgezakt dat we op onze blote knieën naar Luuk de Jong moeten? Als hij zelf wil, prima, maar we moeten hem niet gaan smeken.”

Moet Koeman De Jong juist wel bellen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie