Cambuur beëindigt bekersprookje Hercules na zinderende verlenging

SC Cambuur is door naar de kwartfinale van de KNVB Beker. Het lukte de Friezen pas in de verlenging om USV Hercules uit te schakelen. In de volgende ronde van het bekertoernooi treft het Vitesse.

Geweldige openingsfase USV Hercules

USV Hercules was tijdens de vorige bekerronde de grote verrassing, aangezien het Ajax met een 3-2 zege uitschakelde. In de volgende ronde stond het tegenover SC Cambuur en ging het opnieuw geweldig van start. Binnen drie minuten kreeg het namelijk een strafschop mee na een overtreding van Daniël van Kaam. Oussama Lahri was de doelpuntenmaker.

De thuisploeg hield de voorsprong de gehele eerste helft vast en kwam na een uur spelen zelfs op 2-0 te staan. Opnieuw was het de 29-jarige Lahri die scoorde. De middenvelder zag de bal hoog komen en besloot met een fraaie omhaal op doel te schieten. De bal verdween achter doelman Yanick van Osch tegen de touwen aan.

Het feest brak op Sportcomplex Zoudenbalch dan ook los, maar in de slotfase ging het alsnog mis voor USV Hercules. Tien minuten voor tijd kregen de Friezen namelijk een penalty mee, die Milan Smit verzilverde. Matthias Nartey was twee minuten later trefzeker, waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte stonden.

Zege SC Cambuur na verlenging

Ook in de verlenging was het duel razend spannend. Ditmaal kwam USV Hercules na drie minuten op een achterstand te staan, nadat Smit zijn tweede van de wedstrijd maakte. SC Cambuur kon echter niet lang juichen, want binnen een mum van tijd stond het alweer 3-3. Mitchell Zwart zorgde voor de treffer. In de laatste minuut maakte Michael Breij de bevrijdende 3-4.

Scoreverloop: 1-0 (3′) Oussama Lahri, 2-0 (60′) Oussama Lahri, 2-1 (80′) Milan Smit, 2-2 (82′) Matthias Nartey, 2-3 (93′) Milan Smit, 3-3 (96′) Mitchell Zwart, 3-4 (120+1′) Michael Breij