‘EK in gevaar voor Feyenoord-drietal, twee zekerheidjes voor Koeman’

Foto: ‘EK in gevaar voor Feyenoord-drietal, twee zekerheidjes voor Koeman’

Ronald Koeman was zaterdagvond aandachtig toeschouwer bij de topper tussen Ajax en PSV. De bondscoach van Oranje zag volgens Valentijn Driessen geen al te hoogstaande wedstrijd, net als een dag later bij AZ tegen Feyenoord. Toch denkt de voetbaljournalist dat Koeman al een paar vinkjes kan zetten voor zijn EK-selectie.

Brobbey en Wieffer mee naar het EK

Brian Brobbey liet ook tegen PSV zijn uitstekende vorm weer zien en was bij vlagen weer onhoudbaar voor de tegenstander. Driessen verwacht dat de spits dan ook wel kan rekenen op een plek in de EK-selectie. “Samen met Feyenoorder Mats Wieffer zal Koeman, die zijn internationals vooral beoordeelt op de nationale topwedstrijden en tijdens de duels in de Europese competities, een dik groen vinkje achter de naam van Brobbey zetten. Het is geen rare gedachte van de bondscoach om het in maart eens te proberen met Brobbey en de bij Atletico Madrid opgeleefde en fitte Memphis Depay in de aanval van Oranje tegen Schotland en/of Duitsland.”

Toch stelt Driessen dat Koeman, mede door het ontbreken van Noa Lang, Joey Veerman en Guus Til, weinig wijzer is geworden van de topper tussen Ajax en PSV. “Het ijkpunt in de Johan Cruijff ArenA leerde dat Jerdy Schouten zelfs zonder zijn maatje Veerman fluitend overeind bleef. Bij Jordan Teze blijft het vlees noch vis en hij had schuld aan de openingstreffer van Ajax. De verdediger had weinig moeite met de heel matig spelende Steven Bergwijn en nam offensief nauwelijks initiatief. Berghuis haalde bij Ajax voor rust een dikke voldoende, daarna viel hij ver terug. De ontwikkeling van Jorrel Hato stagneert na zijn Oranje-debuut in november 2023. Niet vreemd als net 17-jarige in een moeizaam draaiend elftal.”

Feyenoord-drietal maakt geen indruk

Daarnaast denkt de voetbaljournalist dat een een aantal Feyenoorders mogelijk moeten vrezen voor een plek in de EK-selectie. “De vormdip bij Lutsharel Geertruida is nog lang niet achter de rug en Justin Bijlow schatte voor zijn treurige aftocht een bal verkeerd in en verrichtte een prima redding. Bijlows blessuregevoeligheid kan weleens een dingetje gaan worden voor Koeman. Quinten Timber werd afgelopen weken op het Oranje-paard gehesen, maar bracht tegen AZ te weinig. Hij heeft nog een wereld te winnen alvorens kans te maken op EURO 2024.”

Welke verdediger moet mee naar het EK?

  • Teze
  • Hato
  • Geertruida
  • Geen van allen
1524+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie