Marijnissen maakt Oranje-speler met de grond gelijk

Foto: Marijnissen maakt Oranje-speler met de grond gelijk

Lilian Marijnissen heeft geen goed woord over voor de uitspraken van Georginio Wijnaldum die zijn transfer naar Saudi-Arabië probeerde te verdedigen door te stellen dat ‘we in Nederland net zo goed de toeslagenaffaire hebben’. In Vandaag Inside haalt de oud-politica hard uit.

Lilian Marijnissen heeft geen goed woord over voor Georginio Wijnaldum

Voor de camera bij Noa Vahle zei Wijnaldum: “Ik ervaar het heel anders. Ik zie het niet. Als je echt wilt weten wat ik bedoel, zou je daar naartoe moeten gaan. Als je het over mensenrechten hebt: in Nederland heb je ook de toeslagenaffaire. Ik heb niemand in dat programma horen zeggen tegen jongens dat ze niet in de Nederlandse competitie moeten spelen..”

Marijnissen stelt dat Wijnaldum ‘beter helemaal niets had kunnen zeggen’. “Of gewoon eerlijk zeggen dat je voor het geld gaat. Toch? Zeg dat dan! Wees dan een vent en zeg dat dan. Maar ik vond dit wel echt héél erg hoor. Vandaag (woensdag, red.) een rapport. Gigantische misstanden weer, ontzettend veel doden die er vallen onder arbeidsmigranten. Dan wordt er door Saudi-Arabië gezegd dat het een ‘natuurlijke’ dood is. De gemiddelde leeftijd van de mensen die sterven is 44… En dan vier per dag. Dan voel je toch wel aan dat er iets… Hoe kun je daarvan wegkijken dan?”

Johan Derksen fileert Gini Wijnaldum

Eerder zei Johan Derksen al: “Als je daar woont, dan moet je toch ook weten dat Saudi-Arabië in de top vijf staat van het voltrekken van doodvonnissen jaarlijks. Dat ze lijfstraffen hebben, homoseksualiteit verboden is en je kunt zo nog wel doorgaan. Vrouwen hebben geen rechten. Hoe leef je in een omgeving waar dat gebeurt en dat je dan ijskoud durft te zeggen van: ja nee, ik merk er niks van.”

Wijnaldum had helemaal niet bij Oranje moeten zitten

  • Eens
  • Oneens
2663+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie