‘Transfernachtmerrie teistert Ajax’

Foto: ‘Transfernachtmerrie teistert Ajax’

Ajax wacht een loodzware transferzomer. De Amsterdamse selectie moet deze zomer een renovatie doorvoeren, maar lijkt hierbij zwaar gehinderd te worden door het gebrek aan financiële stootkracht.

Ajax wacht loodzware opgave in de zomer

Het NRC schrijft in een analyse dat er veel werk aan de winkel is: “Komende zomer moet Ajax de selectie daarom – opnieuw – ingrijpend omvormen. De financiële ruimte daarvoor is aanzienlijk beperkter dan in het recente verleden. Ajax speelt komend seizoen geen Champions League, vorig seizoen nog goed voor ruim 45 miljoen euro aan premies.”

“Bij een dure salarishuishouding en afschrijvingen op (al betaalde) transfersommen van ruim 50 miljoen euro per jaar, komt het erop neer dat de Amsterdamse club ten minste tientallen miljoenen winst moet maken op transfers om ‘break-even’ te draaien. Ajax kan interen op het eigen vermogen van 263 miljoen euro, maar wil voorkomen dat het diep in het rood gaat”, aldus de krant.

Selectie mist benodigde waarde

Ajax moet daardoor voor grote bedragen spelers van de hand doen om zelf toe te kunnen slaan. “Dat laatste is niet gemakkelijk”, bericht het NRC. Transfers à la Antony of Lisandro Martínez lijken nu onrealistisch. “Spelers die vergelijkbare bedragen kunnen opbrengen, heeft Ajax niet in huis. Of het moet de 18-jarige verdediger Jorrel Hato zijn, maar hij heeft net een nieuw contract getekend en Ajax wil hem niet kwijt. Bovendien heeft de club aan de hand van Sven Mislintat relatief veel betaald voor tegenvallende aankopen als Josip Sutalo, Gaston Ávila en Carlos Forbs, die daarom hoogstwaarschijnlijk niet met winst zijn te verkopen.”

Alex Kroes leek de aangewezen persoon om dit proces te begeleiden. De algemeen directeur van Ajax is echter geschorst en dreigt definitief te worden verbannen.

Gaat dit Ajax nekken?

  • Ja
  • Nee
2526+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie