Buitenland gaat he-le-maal los over Feyenoord-Ajax

Foto: Buitenland gaat he-le-maal los over Feyenoord-Ajax

Feyenoord-Ajax is wereldnieuws, en dat allemaal door de 6-0 uitslag in het voordeel van de Rotterdammers. Natuurlijk weet men in het buitenland ook wel dat het elftal van trainer John van ‘t Schip het al het hele seizoen zwaar heeft, maar tóch: deze vernedering hadden ze over onze landsgrenzen óók weer niet aan zien komen.

Buitenlandse media hebben het druk met Feyenoord-Ajax

Neem bijvoorbeeld de BBC, die omroep kopt: “Het turbulente Ajax-seizoen bereikt een nieuw dieptepunt na een historische 6-0 nederlaag tegen Feyenoord.” De Engelsen pakken er één statistiek bij om de Amsterdamse onmacht te illustreren: “De regerend landskampioen loste dertig schoten tegenover één van Ajax.”

Ook l’Équipe heeft het er druk mee: “Feyenoord bezorgt Ajax de zwaarste nederlaag uit zijn geschiedenis. Het stadion van Feyenoord, zondag bomvol voor de ontvangst van Ajax, was getuige van een spectaculaire wedstrijd. De rivaal werd verslagen in proporties die het scorebord wreed weergaf: 6-0.”

“Hulpeloze vogel voor de kat”

In België is men ook al niet mild voor de nummer zes van de Eredivisie. “Feyenoord heeft aartsrivaal Ajax tot op het bot vernederd”, schrijft Sporza. “Het snertseizoen van Ajax heeft nog een extra episode gekregen. In De Kuip leek er maar één ploeg op het veld te staan en dat was de thuisploeg, Feyenoord. Ajax was een hulpeloze vogel voor de kat.”

Bij het Spaanse El Mundo Deportivo is het glas halfvol. Daar richt men zich namelijk op de ‘wereldprestatie’ van Yankuba Minteh: “De jonge Minteh, negentien jaar oud, liet zich met een dubbelslag en een assist zien tegen het zogenaamde ‘Ajax’, dat in De Kuip een ware nachtmerrie beleefde tegen haar grootste rivaal.”

Hebben ze het goed gezien?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1332+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie