‘Ajax-ramp in play-offs’

Foto: ‘Ajax-ramp in play-offs’

Ajax staat momenteel zesde en aan het einde van het seizoen geeft die plek recht op deelname aan de play-offs om een ticket voor Europees voetbal. Voor de Amsterdammers geeft de positie echter vooral recht op… heel veel hoofdpijn.

‘Ajax-nachtmerrie na reguliere Eredivisie-seizoen’

Valentijn Driessen zegt in een video-item van De Telegraaf: “Het kan nóg erger, dat is als Ajax straks in de play-offs terechtkomt. NEC is er nu overheen gekomen met de overwinning bij Vitesse, dus het kan wel. Dan volgt het volgende probleem. Ajax moet dan eventueel een thuiswedstrijd spelen, als ze dan zesde woorden.”

Natuurlijk kan de ploeg van oefenmeester John van ‘t Schip de vijfde positie terugveroveren, maar… “Ook dat is niet eens zeker, als je weet dat FC Twente volgende week op bezoek komt. Maar de Toppers staan in de Johan Cruijff ArenA en ik kan me heel goed voorstellen dat Ajax-fans liever voor een concert van de Toppers kiezen dan voor een wedstrijd van Ajax. Dit Ajax doet heel erg veel pijn aan je ogen.”

Brobbey, Berghuis en Henderson

Wordt Brian Brobbey dan de grote redder? “Brobbey komt straks wel terug en met een beetje mazzel ook Steven Berghuis. En niet te vergeten: Jordan Henderson. Die zal ooit ook nog een keertje terugkomen voor het vele geld dat hij hier verdient. Misschien dat het dan iets beter gaat. De tegenstanders zijn niet van het niveau Feyenoord of PSV. Dus dan kom je tegen mindere tegenstanders te spelen en moet je er uiteindelijk wel weer bovenop kunnen komen. Maar dit seizoen is het hopen dat je Europees voetbalt haalt zodat je vanaf onderaan opnieuw kan beginnen. Het gaat nog wel een paar jaar duren voordat dit Ajax kan spelen zoals Feyenoord vandaag (gisteren, red.) heeft gedaan…”

Jack van Gelder gooit nog wat olie op het vuur op X: “Als Ajax in de play-offs terecht gaat komen is de ArenA bezet vanwege De Toppers. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er uitgeweken naar De Toekomst!”

Vind jij dit een ramp?

  • Ik wel
  • Ik niet
606+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie