“Dan is het klaar met Vitesse”

Foto: “Dan is het klaar met Vitesse”

Degradatie lijkt onafwendbaar te worden, maar de Vitesse-fans zullen zich vooral afvragen of er überhaupt nog toekomst is voor hun club. De tijdelijke algemeen directeur Edwin Reijntjes erkent dat de zorgen levensgroot zijn.

Vitesse-directeur vreest voor verlies proflicentie

Reijntjes moet in recordtempo een groot aantal hoofdpijndossiers tot een goed einde brengen. De proflicentie van de club is ernstig in gevaar. “Vitesse wordt, met alle problemen die spelen, volledig gemangeld”, vertelt de beleidsbepaler tegenover Omroep Gelderland. “Onze levenslijn is de licentiecommissie. Zij bepalen.”

“Veel mensen hebben nog steeds niet in de gaten hoe ernstig de situatie is. Ook Parry onderschat die”, zo verwijst Reijntjes naar de beoogd eigenaar. “We voldoen gewoon al heel lang niet aan de eisen van de commissie, zo simpel is het. Of we het daar nu mee eens zijn of niet. En daar kunnen we echt op worden afgerekend. Dan is het klaar met deze club.”

Race tegen de klok

De vijfkoppige commissie moet bepalen of Vitesse in aanmerking komt voor een proflicentie. “Voor ons erg vervelend, want wij hebben geen tijd. Er is ook financiële druk. Volgende week komt de commissie weer bij elkaar. Dan zal ons plan hopelijk op tafel komen.” Hierin rekent men niet op een Eredivisie-status. “Je moet ook reëel zijn. De begroting van Vitesse wordt waarschijnlijk gehalveerd en zal in het gunstigste geval zo rond de 12 miljoen euro uitkomen.”

Voor Parry lijkt na de afgekeurde overname geen plek meer. “Hij denkt dat hij bepaalt en wil overal aan tafel zitten. Maar hij is geen partij en zit ook niet in het bestuur. Hij kon de aandelen krijgen en heeft zijn kans gehad, maar het is niet gelukt. Wij willen nu de regie naar ons toe halen.”

Gaat Vitesse dit overleven?

  • Ja
  • Nee
2121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie