Hélène kritisch op Derksen: “Groot verbaal ongeluk”

Foto: Hélène kritisch op Derksen: “Groot verbaal ongeluk”

De uitspraken van Johan Derksen in Vandaag Inside blijven de headlines domineren. Hélène Hendriks en Merel Ek zijn allebei zeer kritisch op de uitgesproken tv-persoonlijkheid.

Hélène Hendriks had wél excuses aangeboden

Derksen was eerder deze week zeer kritisch op Habtamu de Hoop. Volgens de VI-ster had hij geen recht van spreken over de miljoenensteun aan Friesland, hoewel het Tweede Kamerlid daar als baby al neerstreek. Daarbij gaf hij zelfs toe dat de huidskleur een rol speelde, maar toch blijft De Snor ontkennen dat er sprake was van racisme. Hoe kijken de vrouwen in de talkshow naar deze kwestie?

“Jeetje, dat vragen jullie aan iedere gast die hier komt zitten”, reageerde Hendriks vrijdagavond in het praatprogramma. “Ik vond het een groot verbaal ongeluk en laat ik het zo zeggen: als het mij was overkomen dat ik onbedoeld een uitspraak heb gedaan die racistisch is, dan had ik ruimhartig mijn excuses aangeboden. Maar een ander doet het anders.”

Presentator Wilfred Genee keek vervolgens naar Ek, die dinsdagavond ook in het programma zat. “Ik was erbij natuurlijk, ik voel me wel kut”, vertelde zij. “In tegenstelling tot jullie zat ik die avond wél met een knoop in mijn maag in de auto, dat ik dacht: ‘Oef, dit was niet oké’. Ik had in moeten grijpen, ik had er on the spot wat van moeten zeggen. Dat heb ik niet gedaan, terwijl ik normaal gesproken niet echt schroom om Johan tegen te spreken. Dus daar baalde ik heel erg van, de hele week sowieso.”

René van der Gijp kritisch op Merel Ek

Van der Gijp sneerde op zijn beurt: “Ben je er de hele week al kapot van? Jezus meid, dat je nog gekomen bent vanavond. Was lekker thuis gebleven, op de bank liggen.” Derksen blijft echter achter zijn eerdere standpunt staan. “Iedereen raadt mij vaderlijk aan om sorry te zeggen, nou, laat ik je uit de droom helpen. Ik heb het niet racistisch bedoeld, dus ik kan geen sorry zeggen en ik verdom het ook.”

Derksen besluit: “Iedereen probeert me nu een racistische opmerking aan te smeren. En dat mag hoor, want als mensen dat racistisch vinden, dan moeten ze dat gewoon zeggen. En helaas zijn er heel veel in Nederland die dat vinden. Maar: ik heb het niet zo bedoeld, dus ik kan er ook geen excuses voor maken.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Is Johan Derksen nog geloofwaardig?

  • Ja
  • Nee
424+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie