‘Nieuwe bestemming Van Nistelrooij als hoofdtrainer lijkt bekend’

Foto: ‘Nieuwe bestemming Van Nistelrooij als hoofdtrainer lijkt bekend’

De kans is erg groot dat de volgende club van Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer uit Spanje komt. Na een turbulente periode bij ‘zijn’ PSV acht hij de tijd rijp voor een terugkeer als hoofdtrainer in de voetbalwereld.

Gaat Ruud van Nistelrooij als coach aan de slag in Spanje?

Van Nistelrooij heeft al gesproken met een nog onbekende club, zo bevestigt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. “De club kan ik nog niet noemen. En Spanje kán, maar het hoeft niet, want ik oriënteer me heel breed. Deze zomer wil ik weer aan de slag. Het belangrijkste is het profiel van een club. Ik wil in een organisatie werken waar een duidelijke visie is. Én ik wil werken in een twee-eenheid met een technisch directeur. Die constructie vind ik heel belangrijk. Dan kun je veel beter focussen op je werk als hoofdcoach.”

Veel opgestoken van turbulente tijd bij PSV

Van zijn tijd bij PSV heeft de voormalig topspits veel geleerd. “Als beginnend trainer wil je nog heel veel zelf doen, maar je leert: je moet een goede staf neerzetten, zodat jij op de juiste momenten het verschil kunt maken. Ik denk niet dat ik ooit langs de kant zal staan bij een training om alleen te observeren. Een speelwijze neerzetten, spelers verder helpen; Dat is mijn drijfveer.”

“Maar ik besef wel: je bent vooral óók manager van het geheel. De staf die meegaat naar een volgende club heb ik nu klaarstaan. Ik heb de juiste mensen gevonden bij een aantal profielen. Heel belangrijk is een steengoede eerste assistent die de speelwijze van mij en van de club trainbaar maakt”, aldus Van Nistelrooij tot slot.

Geloof jij nog in Van Nistelrooij als hoofdtrainer?

  • Ja
  • Nee
1413+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie