UEFA is protesterende spelers zat en voert nieuwe regel in bij EK

Foto: UEFA is protesterende spelers zat en voert nieuwe regel in bij EK

UEFA is klaar met de vele protesten van spelers richting een scheidsrechter na een gemaakte beslissing. De Europese voetbalbond grijpt richting het EK in, en komt met een nieuwe regel. De arbiter hoeft enkel hun beslissingen nog uit te leggen aan de aanvoerders, die moeten zorgen dat de rest van de spelers op afstand blijft.

Tijdens het EK in Duitsland hoeven scheidsrechters alleen nog tekst en uitleg te geven aan aanvoerders

“Het uitleggen van een beslissing aan 22 spelers die op je af komen stormen is onmogelijk voor een scheidsrechter”, schrijft de scheidsrechtersbaas van de UEFA Roberto Rosetti in een open brief. “Het zorgt voor een slechtere communicatie, waardoor het prachtige spelletje heel snel heel lelijk wordt. Iedereen is het ermee eens dat dit slecht is voor het imago van het voetbal.”

Verantwoordelijkheid bij aanvoerders

“We willen dat alleen de aanvoerder van het team dat over een beslissing wil praten naar de scheidsrechter toekomt”, vervolgde de Italiaan. “Het is de verantwoordelijkheid van de aanvoerder om ervoor te zorgen dat zijn teamgenoten de scheidsrechter respecteren, afstand houden en hem niet omsingelen. Een teamgenoot die de rol van de aanvoerder negeert of de scheidsrechter benadert met tekenen van disrespect of boosheid, krijgt een gele kaart.” Mocht de keeper aanvoerder zijn, zal een ploeg een veldspeler mogen aanwijzen die deze taak op zich neemt.

Deze regel wordt voor het eerst gehanteerd op het EK komende zomer in Duitsland. Het is afwachten of het daarna ook in andere toernooien en competities zal worden gebruikt. Op de eindronde is Danny Makkelie de enige Nederlandse scheidsrechter.

Goede regel?

  • Ja, top
  • Nee, hoeft van mij niet
357+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie